,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ учасники блог-кафе дискутували на тему «Як ми сприймаємо інформацію?»
Четвер, 04 серпня 2022 17:07

У ЧДТУ учасники блог-кафе дискутували на тему «Як ми сприймаємо інформацію?»

У ЧДТУ учасники блог-кафе дискутували на тему «Як ми сприймаємо інформацію?»

3 серпня 2021 року в Черкаському державному технологічному університеті зібрались студенти та викладачі ЧДТУ, а також активна молодь міста, аби у форматі дискусійного клубу обговорити тему «Як ми сприймаємо інформацію?». Так пройшло блог-кафе магістранта  кафедри філософських і політичних наук ЧДТУ Дениса Цюри амбасадора Програми з розширення можливостей заради відновлення порозуміння для лідерів громад в Україні «Мир у цифровий час». В межах Програми у 2022 році Денис реалізовує свій мініпроєкт «Інформаційна гігієна. Як безпечно споживати інформацію». Свої двері для учасників зустрічі гостинно відкрила інжинірингова лабораторія Noosphere в ЧДТУ. 

Протягом двогодинного спілкування учасники блог-кафе спільно осмислювали значення таких понять як інформація, пізнання, розуміння, знання, пояснення, дані та істина, обговорювали відомі методи дослідження інформації та розмірковували над прикладами, коли інформація стає зброєю.  Особливо активна дискусія розгорнулась навколо тієї інформації, яка наявна в сучасному медіапросторі: яку небезпеку вона може нести та як захиститись від цієї небезпеки. 

Нагадаємо, у 2021 році Денис Цюра в межах міжнародного проєкту «Мир у цифровий час» реалізував мініпроєкт «Блогерство та журналістика: різнобічність інформації у питанні війни». Заходи, проведені в межах цього мініпроєкту, викликали неабияку цікавість не лише студентської молоді вишу, а й привернули увагу місцевих медійників, які охоче ділились своїм досвідом та ставали активними учасниками дискусій блог-кафе. 

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.