,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Дизайнерки ЧДТУ долучилися до створення патріотичного арт-простору (відео)
Середа, 15 червня 2022 12:38

Дизайнерки ЧДТУ долучилися до створення патріотичного арт-простору (відео)

Дизайнерки ЧДТУ долучилися до створення патріотичного арт-простору (відео)

У Черкасах митці на волонтерських засадах взялися за унікальне оздоблення арт-простору, що розташований в ТРЦ «PIONEER». Серед шести мисткинь, які долучилися до перетворення укриття на мальовничий осередок національної культури, старша викладачка кафедри дизайну Черкаського державного технологічного університету Олена Галицька та випускниці цієї кафедри Ольга Галушка, Дар’я Дихно і Анастасія Мусатенко. Разом із дизайнерками ЧДТУ над мистецьким волонтерським проєктом працюють  черкаські художниці Ольга Курська й Анна Веретільник.

– Ми сприйняли це як можливість застосувати свої професійні здібності із благодійною метою. За основу обрали знакові елементи нашої культури – кольори українського прапора, типовий черкаський орнамент, козацький скоропис, цитати з пісень, що найбільше підіймають дух українців у цей нелегкий час, – зазначає старша викладачка кафедри дизайну ЧДТУ Олена Галицька.

Укриття почало випромінювати особливу атмосферу: на стінах з’явилися стрічки в синьому та жовтому кольорах, які уособлюють собою рушники, національний стяг і  відтворюють орнаменти із вишиванок, квіти із черкаського герба, пташки, які символізують відродження, добро і щастя, гасла та тексти відомих пісень, написані класичним українським шрифтом – скорописом. За словами випускниці ЧДТУ Анастасії Мусатенко, каліграфічні скорописи писалися пензликом за один прохід чорною фарбою, а жовтою підкреслювалися основні штрихи, риси і деталі. 

Сьогодні в укритті ТРЦ «Піонер» вирує культурне життя: концерти, театральні вистави, квартирники, стендапи, творчі зустрічі. Майже всі події мають благочинну мету  - підтримати фінансово Збройні Сили України, відтак мистецьке оздоблення артпростору гармонує з патріотичною ідеєю комерційного директора торговельно-розважального центру Олександра Фіделя та пробуджує національний дух. 

Репортаж Суспільне Черкаси