,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини 14 червня – День донора
Вівторок, 14 червня 2022 14:14

14 червня – День донора

14 червня – День донора

День донора крові було засновано під егідою ООН у травні 2005 року на Всесвітній асамблеї охорони здоров’я у Женеві, і відтоді щорічно у багатьох країнах світу відзначають цей день 14 червня

Цьогоріч Всесвітній день донора крові проводиться під гаслом Донорство крові – акт солідарності. Цього року концепцією свята є мета: висловити вдячність донорам крові у всьому світі та підвищити поінформованість широкого загалу про необхідність регулярно і безоплатно здавати кров; нагадати донорам про необхідність систематично здавати кров протягом усього року, оскільки це дозволяє підтримувати достатні запаси крові та повсюдно забезпечувати можливість своєчасного та безпечного переливання крові; визнати та пропагувати значимість добровільного безоплатного донорства крові для зміцнення суспільної солідарності та соціальної згуртованості; підвищити обізнаність про необхідність спрямовувати більше державних ресурсів на формування стабільно функціонуючої та надійної національної системи крові та збільшення обсягу безоплатно та добровільно здаваної крові.

Вже кілька років Черкаський державний технологічний університет та Черкаський обласний центр служби крові «ЧЕРКАСИ-ПЛАЗМА» ефективно співпрацюють відповідно до укладено партнерської угоди. Студенти і викладачі активно долучаються до популяризації донорства на Черкащині та беруть участь у благодійних заходах, які організовує Biopharma Plasma Черкаси. 

На підтвердження ефективної співпраці минулоріч, під час відзначення Дня донора, ректор ЧДТУ Олег Григор отримав почесну відзнаку «За розвиток донорства в Україні 2021». Випускник ЧДТУ, голова студентської ради ЧДТУ у 2014-2015 роках, а нині депутат Черкаської міської ради, голова молодих донорів Черкащини, на рахунку якого близько півсотні донацій, Сергій Шмиголь офіційно отримав звання «Почесний донор» під час церемонії нагородження черкаських донорів. А на урочистій церемонії з нагоди вручення випускникам Черкаського державного технологічного університету дипломів за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавр почесну відзнаку «За розвиток донорства в Україні» вручили Студентській раді ЧДТУ.