,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини 6 червня - День журналіста
Понеділок, 06 червня 2022 09:09

6 червня - День журналіста

6 червня - День журналіста

Свято працівників медіасфери, а саме – День журналіста в Україні щорічно відзначається  6 червня. Ця дата вибрана не випадково, адже саме цього дня у 1992 році в Брюсселі українську спілку журналістів було прийнято до Міжнародної спільноти журналістів. А двома роками пізніше  Указом першого президента України Леоніда Кравчука від 25 травня 1994 року було затверджено дату святкування Дня журналіста в Україні. 

Інформація завжди була потужною зброєю, а нині, у воєнний час, роботу журналіста важко переоцінити. Журналісти на інформаційному фронті завзято борються за правду і справедливість, привертаючи увагу міжнародної спільноти до воєнних злочинів та гуманітарних катастроф, надаючи розголос беззаперечним фактам. Важко навіть уявити сучасне суспільство без інформації, без засобів її передачі, без щоденних новин і, звичайно, без професійного погляду на події нашого життя.

Черкаський державний технологічний університет вдячний місцевим та регіональним ЗМІ за співпрацю та інформаційну підтримку!