,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Всеукраїнська екологічна ліга передала в гуртожитки ЧДТУ книги екологічного спрямування для дітей переселенців
Четвер, 02 червня 2022 12:22

Всеукраїнська екологічна ліга передала в гуртожитки ЧДТУ книги екологічного спрямування для дітей переселенців

Всеукраїнська екологічна ліга передала в гуртожитки ЧДТУ книги екологічного спрямування для дітей переселенців

Черкаський державний технологічний університет багато років плідно співпрацює з Черкаською обласною організацією Всеукраїнської екологічної ліги, яку очолює старша викладачка кафедри хімічних технологій та водоочищення ЧДТУ Наталія Фоміна, та Черкаською обласною організацією Національного молодіжного центру «Екологічні ініціативи», яку очолює студентка будівельного факультету Єлизавета Фещенко. Основними напрямами діяльності цих організацій є просвітницька робота, підвищення екологічної свідомості різних верств населення, сприяння впровадженню на Черкащині сучасних енерго- та ресурсозберігаючих технологій. Результат співпраці – це  організація та проведення 11 науково-практичних молодіжних конференцій для студентів та учнів шкіл, кліматичні челенджі з енергозбереження, робота з бібліотеками та школами не тільки міста Черкаси, а й усієї області. 

Наразі наша держава потребує підтримки, а кожна людина, особливо діти, які приїхали до Черкас з інших куточків України, потребують підтримки від черкащан. Відтак, для дітей, що проживають з батьками в гуртожитках Черкаського державного технологічного університету, Наталія Фоміна передала 70 книжок «Збережемо довкілля», закладки для книг та 70 буклетів з енергозбереження.

Довідково:

«Екологічні ініціативи» – це добровільний рух, відкритий для всіх молодих людей, які визначили вирішення екологічних проблем своїм пріоритетом.

Члени НМЦ «Екологічні ініціативи» – молоді, амбітні та рішучі люди з усіх районів Черкаської області – це студенти, учні старших класів, громадські діячі та особи, що виявили бажання долучитись до екологічного-громадського руху і які прагнуть реалізувати певні соціально-екологічні проекти чи ідеї.

Метою діяльності Організації є сприяння поліпшенню екологічної ситуації в Україні, формуванню нового природоохоронного світогляду молоді та забезпечення дотримання екологічних прав громадян і, звичайно, захист законних екологічних, соціальних, економічних та інших спільних інтересів членів Організації.

Головні завдання, що ставить перед собою організація:

– сприяння формуванню у молоді навичок практичного вирішення екологічних проблем і надання можливості активно працювати на захист довкілля, доступу до екологічної інформації;

– розширення участі молодих громадян у формуванні державної та регіональної екологічної політики;

– проведення екологічного моніторингу стану  навколишнього природного середовища та припинення діяльності, що загрожує екологічній безпеці , біологічному різноманіттю, здоров’ю громадян України;

– формування екологічної свідомості шляхом пропаганди знань про стан навколишнього природного середовища, підвищення екологічної освіти та культури громадян;

– сприяння розробленню та впровадженню передових вітчизняних екологічно збалансованих, енерго- та ресурсозберігаючих технологій у всіх галузях господарської діяльності.