,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Дизайнери ЧДТУ долучилися до міжнародної мистецької акції «ВОЛЬНАНОВА»
П'ятниця, 20 травня 2022 08:26

Дизайнери ЧДТУ долучилися до міжнародної мистецької акції «ВОЛЬНАНОВА»

Дизайнери ЧДТУ долучилися до міжнародної мистецької акції «ВОЛЬНАНОВА»

Студенти і викладачі кафедри дизайну факультету комп'ютеризованих технологій машинобудування та дизайну Черкаського державного технологічного університету долучилися до міжнародної мистецької акції VOLNANOVA|ВОЛЬНАНОВА, присвяченої героїчному спротиву українського народу проти російських окупантів у російсько-українській війні та майбутньому розквіту України.

Свої роботи в онлайн-експозиції «ВОЛЬНАНОВА» представили: Володимир Кривонос, Марія Клименок, Леся Тарахтій, Руслана Циганенко, Вікторія Кудревич, Анна Сторчеус, Юлія Тимошина, Мар'яна Назаренко.

Відповідно до поставлених організаторами завдань, дизайнери ЧДТУ створили яскраві художні образи та візуальні меседжі, у яких закарбована ідея свободи нації, права на її самоідентифікацію та збереження миру у світі. Такі мистецькі роботи покликані формувати національну ідентичність України; увічнити героїзм й жертовність українців; збагатити історичну культурну пам’ять про захисників та загиблих під час російсько-української війни.

Творчі доробки молоді потужно візуалізують образи майбутнього розквіту та відродження України, одночасно підриваючи  інформаційну політику та послаблюючи моральні сили країни-агресора.

Культурно-мистецька спільнота України ініціювала таку подію задля об’єднання  зусиль на культурному та інформаційному фронті у боротьбі з російською агресією для привернення уваги усього цивілізованого світу до проблеми війни та для підтримки високого морального духу українського народу, виконання культурним фронтом своєї професійної місії.