,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Науковці кафедри історії та права ЧДТУ взяли участь у міжнародній конференції присвяченій меморіалізації Бабиного Яру
П'ятниця, 20 травня 2022 08:04

Науковці кафедри історії та права ЧДТУ взяли участь у міжнародній конференції присвяченій меморіалізації Бабиного Яру

Науковці кафедри історії та права ЧДТУ взяли участь у міжнародній конференції присвяченій меморіалізації Бабиного Яру

         18 травня 2022 року Університет Григорія Сковороди в Переяславі спільно з Інститутом історії України НАН України та іншими партнерами на власній базі в очно-заочному режимах провів Міжнародну науково-практичну конференцію «Проблеми розвитку (меморіалізації) Бабиного Яру: історичний, меморіальний та памяттєвий контекст».

       Відкрив захід проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Університету Григорія Сковороди в Переяславі, кандидат історичних наук, доцент Василь Дудар. З вітальним словом до учасників конференції звернувся заступник директора з наукової роботи, завідувач відділу історії України XIX – початку XX ст. Інституту історії України НАН України, доктор історичних наук, професор Олександр Реєнт.

          Змістовною була доповідь «Ситуація довкола меморіалізації Бабиного Яру» завідувача відділу історії України періоду Другої світової війни Інституту історії України НАН України, доктора історичних наук, професора Олександра Лисенка. Цікавими були виступи всіх учасників конференції.

         До заходу долучились і науковці кафедри історії та права Черкаського державного технологічного університету: кандидат історичних наук, доцент, завідувач кафедри Ірина Стадник, доктор історичних наук, професор Валентин Лазуренко, кандидат історичних наук, доцент Алла Лисенко, кандидат історичних наук, доцент Оксана Яшан.

        Ірина Стадник підготувала до конференції виступ на тему «Меморіалізація голокосту: світовий досвід», Алла Лисенко торкнулась теми «Бабин Яр: літературне відображення трагедії»а Валентин Лазуренко спільно з Оксаною Яшан «Пам'ять про Голокост і сучасна російсько-українська війна», в якій науковці зазначають, що «…пам'ять про Голокост завжди буде стояти актуальним сегментом як нашої української боротьби за свою державність, так і буде оберегом історичної справедливої пам’яті й правди про страшні події, пов’язані із геноцидом єврейського народу у роки Другої світової війни. Пам’ятаємо – перемагаємо!».