,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини 20 квітня - День вдячності волонтерам
Середа, 20 квітня 2022 11:53

20 квітня - День вдячності волонтерам

20 квітня - День вдячності волонтерам

Щороку у світі 20 квітня відзначають День вдячності волонтерам. Цього дня людство висловлює вдячність усім, хто знайшов у собі силу, відвагу та доброту здійснювати добрі справи, не вимагаючи нічого натомість.

Волонтерський рух виник у Франції 1920 року. Тоді молодь об'єдналася, щоб відновити зруйновані після Першої світової війни міста. 

Повномасштабне збройне вторгнення росії в Україну 24 лютого 2022 року стало поштовхом для потужної активізації волонтерського руху в країні. Майже кожен українець так чи інакше долучився до доброчинних ініціатив, які розгорнулися в кожному українському місті та містечку. Волонтерськими осередками стали заклади освіти і культури, офіси, підприємства, державні та приватні установи.

24 лютого 2022 року змінилося звичне життя, змінилися українці, змінилися цінності. Нація згуртувалася - хтось взяв до рук зброю, а хтось, не шкодуючи сил і часу, поринув у волонтерську роботу. Кожен з нас воює за рідну землю на своєму фронті. Вся країна сьогодні перетворилась на велику волонтерську родину.

Нині волонтери – це мобільна резервна армія України, яка підтримує ЗСУ та тероборону, допомагає внутрішньо переміщеним особам,  літнім людям, робить все можливе, щоб наблизити Перемогу.