,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Представники ЧДТУ долучилися до заходів із нагоди 87-ї річниці від дня народження Василя Симоненка
Четвер, 13 січня 2022 10:04

Представники ЧДТУ долучилися до заходів із нагоди 87-ї річниці від дня народження Василя Симоненка

Представники ЧДТУ долучилися до заходів із нагоди 87-ї річниці від дня народження Василя Симоненка

12 січня 2022 року в Черкаській обласній філармонії відбувся літературно-мистецький вечір «Я рад прийнять на себе всі вогні…» з нагоди 87-ї річниці від дня народження Василя Симоненка, у якому взяли участь і представники Черкаського державного технологічного університету. 

На вечір вшанування пам’яті Василя Андрійовича Симоненка завітали ті, хто цінує його поезію, його дар, його талант та його самобутність. 

За традицією, цього дня були відзначені лауреати Всеукраїнської літературної премії імені  Василя Симоненка.  Після вітальних слів перший заступник голови Черкаської обласної ради Роман Сущенко, заступник голови Черкаської облдержадміністрації Роман Карманнік та голова обласної організації Спілки письменників України Володимир Поліщук вручили дипломи лауреатів премії Симоненка у номінації «За кращу першу поетичну збірку» «НЕ моя, НЕМО» Валерію Власюку з Черкас та у номінації «За кращий художній твір» Михайлу Сидоржевському (м. Київ) за книгу поезій у прозі «Візерунки - на пергаменті часу», а також Миколі Слюсаревському (м. Київ) за книгу поезій «Жива мішень». 

Окрім того, Міжнародна літературно-мистецька Академія України присвоїла Василеві Симоненку звання «Народний поет України» (посмертно). Почесну відзнаку голова Черкаської обласної письменницької організації Володимир Поліщук передав невістці Василя Симоненка Ніні Іванівні. 

Продовжився літературно-мистецький вечір святковим концертом.