,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини ЧДТУ долучився до фестивалю «RoboTerra - робот на захисті планети»
Понеділок, 13 грудня 2021 13:53

ЧДТУ долучився до фестивалю «RoboTerra - робот на захисті планети»

ЧДТУ долучився до фестивалю «RoboTerra - робот на захисті планети»

11 грудня 2021 року партнери Черкаського державного технологічного університету, КЗ «Черкаська санаторна школа Черкаської обласної ради», запросили науковців ЧДТУ долучитися до фестивалю науки та робототехніки: «RoboTerra - робот на захисті планети». 

Ректор ЧДТУ Олег Григор,  перший проректор Артем Гончаров, завідувач кафедри приладобудування, мехатроніки та комп’ютеризованих технологій Максим Бондаренко, професорка Юлія Бондаренко та доцент Сергій Філімонов, доцентка кафедри екології Людмила Ящук, старший викладач кафедри інформаційних технологій проектування Сергій Рудницький, викладач кафедри робототехнічних і телекомунікаційних систем та кібербезпеки Олександр Зорін взяли активну участь у святі робототехніки, зокрема увійшли до суддівської команди, щиро підтримували та підбадьорювали юних конкурсантів. 

На початку заходу ректор ЧДТУ Олег Григор привітав учасників і гостей з фестивальною подією, на яку зареєструвалися 54 команди - 92 школярі із 17 закладів освіти, що прагнуть змінити світ на краще, втілюючи власні інноваційні ідеї. 

Упродовж фестивалю юні шанувальники робототехнічної науки вправлялися в різних номінаціях на семи локаціях: Алея стартапів. Конкурс творчих ідей та технічних проєктів; Конкурс відеороликів «Моя екологічна історія»; Сортування сміття. Wedo 2.0; Модернізація автомобілів; Слалом 2.0. Озеленення міста; Кегельринг дистанційний. Швидке сортування; Сумо дистанційне. Основною метою цьогорічного фестивалю «RoboTerra - робот на захисті планети» стало поєднання двох мегатенденцій, що мають вирішальне значення для майбутнього людства: екології та управління цифровими технологіями і роботами, створення умов для практичної реалізації ідей дітей та підлітків у галузі робототехніки та екології, стимулювання їх творчого, інтелектуального та духовного розвитку.

Колектив КЗ «Черкаська санаторна школа Черкаської обласної ради» висловив подяку партнерам, які підтримали проведення фестивалю: Черкаській обласній державній адміністрації, Черкаській обласній раді, Управлінню освіти і науки Черкаської обласної держадміністрації, Управлінню екології та природних ресурсів Черкаської ОДА, Черкаському державному технологічному університету, ДНЗ «Черкаське вище професійне училище».

Зі свого боку Черкаський державний технологічний університет вітає переможців та учасників фестивалю, зичить втілення ідей, невпинного розвитку та визнання інновацій!