,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студентка спеціальності «Соціальне забезпечення» ЧДТУ взяла участь у Форумі «Кращі практики волонтерства Черкащини»
Вівторок, 07 грудня 2021 13:05

Студентка спеціальності «Соціальне забезпечення» ЧДТУ взяла участь у Форумі «Кращі практики волонтерства Черкащини»

Студентка спеціальності «Соціальне забезпечення» ЧДТУ взяла участь у Форумі «Кращі практики волонтерства Черкащини»

Напередодні Дня волонтера, що відзначається 5 грудня, Форум «Кращі практики волонтерства Черкащини» у Черкаському молодіжному ресурсному центрі об'єднав активних волонтерів  області, серед яких студентка спеціальності «Соціальне забезпечення» Черкаського державного технологічного університету Олександра Квятковська.  

Під час заходу учасники займалися нетворкінгом, обговорювали теми, пов'язані з волонтерством, ділилися досвідом й ідеями,  грали в інтелектуальні ігри про волонтерство та громадську діяльність. 

1859 рік вважається роком виникнення волонтерського руху у світі. В Україні волонтерство з'явилося на початку 90-х років минулого століття, а офіційно його визнано Постановою Кабінету Міністрів України від 10 грудня 2003 року.

Волонтер у перекладі з англійської мови означає добровільний помічник. Це люди, які цілком безоплатно працюють скрізь, де потрібна їхня допомога: у дитячих будинках, притулках, школах-інтернатах, будинках престарілих і на війні. Волонтерство – це не робота, а покликання. Це спосіб життя і мислення. Небайдужість до чужої біди, причетність і співпереживання – те, що веде волонтерів вперед.

Наприкінці атмосферної події юні волонтери співали під гітару з молодими черкаськими музикантками, отримували подарунки та Подяки за активну волонтерську діяльність.

Форум «Кращі практики волонтерства Черкащини» організований за співпраці з Управлінням у справах сім'ї, молоді та спорту Черкаської ОДА у межах Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

 

Світлини Черкаського молодіжного ресурсного центру