,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студенти кафедри промислового та цивільного будівництва ЧДТУ взяли участь у круглому столі зі стейкходерами
Понеділок, 22 листопада 2021 11:47

Студенти кафедри промислового та цивільного будівництва ЧДТУ взяли участь у круглому столі зі стейкходерами

Студенти кафедри промислового та цивільного будівництва ЧДТУ взяли участь у круглому столі зі стейкходерами

Першокурсники спеціальності 192 «Будівництво та цивільна інженерія» кафедри промислового та цивільного будівництва Черкаського державного технологічного університету долучились до  засідання круглого столу зі стейкхолдерами регіональними представниками всеукраїнської громадської організації «Гільдія проектувальників у будівництві». 

Представник ГО, випускник Будівельного факультету ЧДТУ, Олег Пушкаренко розповів студентам про організації в сфері містобудування та архітектури, професійну атестацію, напрями сертифікації, професійні кваліфікації та кваліфікаційний сертифікат, для отримання якого, крім диплома бакалавра, необхідно мати щонайменше три роки досвіду роботи. Окрім того, торкнувся у своїй доповіді теми стану сучасного ринку праці в галузі будівництва. 

Проблемою  для випускників, незалежно від рівня їхньої теоретичної підготовки, є відірваність знань від практики, непідготовленість до роботи проектувальника або геодезиста на підприємстві. Тому для молодого спеціаліста дуже важливим є досвід роботи, який він може отримати самостійно під час навчання та виробничих практик за допомогою закладу вищої освіти – за умови розвитку зв’язків та ефективної співпраці роботодавців із навчальним закладом, – зазначив Олег Пушкаренко. 

Під час обговорення учасники круглого столу ухвалили рішення організувати режим постійного співробітництва кафедри промислового та цивільного будівництва ЧДТУ та організації «Гільдія проектувальників у будівництві».