,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини 21 листопада - День Гідності та Свободи
П'ятниця, 19 листопада 2021 12:50

21 листопада - День Гідності та Свободи

21 листопада - День Гідності та Свободи

День Гідності та Свободи відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року). 

У Черкасах 19 листопада о 10:00 біля пам'ятника Борцям за волю України вшанували пам'ять героїв Майдану, учасників Помаранчевої революції та Революції Гідності. До заходу традиційно долучилася делегація Черкаського державного технологічного університету на чолі з ректором Олегом Григором. 

Революція Гідності – визначна й героїчна сторінка нашого недавнього минулого, але найважливіше, про що маємо пам’ятати та що усвідомлювати як обов’язок, – вона дала українцям можливість самим вирішувати, якою буде Україна завтра, куди вона прямує. На Майдані українці обстояли основні громадянські права та свободи, які кожному дають змогу самореалізації відповідно до його прагнень.  

Інформаційна соціальна кампанія до Дня Гідності та Свободи у 2021 році відбувається під гаслом  – «Вільні творити майбутнє», розробленим та запущеним Національним музеєм Революції Гідності й Міністерством культури, молоді та спорту України у 2019 році.

20 листопада стартує вулична соціальна кампанія під гаслом «Вільні творити майбутнє». Ідея – попри різні політичні погляди, українці вміють об’єднуватись задля відстоювання основних цінностей. Прагнення свободи пробуджує гідність. Гасло кожен наповнює своїм сенсом. 

Музей Революції Гідності запрошує брати участь у флешмобі #БутиГідним: в соцмережах ділитись спогадами і роздумами про Помаранчеву революцію та Євромайдан з тегом #БутиГідним. Пізніше ці матеріали використають для пам’ятних матеріалів – видань і виставок.

 Окрім цього, до Дня гідності та свободи і восьмої річниці Революції гідності Суспільне запустило у фейсбуку флешмоб #МояІсторіяМайдану. Частину історій озвучать 21 листопада у спецефірі «Суспільної студії» на телеканалі «UA: Перший». Спецефір до Дня гідності та свободи розпочнеться о 13:30.

 

 

Галерея зображень