,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини 18 листопада – Всесвітній день філософії
Четвер, 18 листопада 2021 09:03

18 листопада – Всесвітній день філософії

18 листопада – Всесвітній день філософії

Щорічно у третій четвер листопада в світі відзначають Всесвітній  день філософії. Цьогоріч свято припадає на 18 листопада. 

Свято започатковане ЮНЕСКО у 2002 році як Міжнародний день філософії, з 2005-го на 33-ій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО отримало назву Всесвітнього. Всесвітній день філософії відзначається у понад 70-ти країнах-членах ЮНЕСКО. 

Головна мета цього свята – привернути увагу світової спільноти до глобальних соціокультурних перетворень, долучити людство до багатовікової філософської спадщини, відкрити можливості для нових ідей, а також стимулювати мислителів та громадськості до обговорення сучасних викликів соціуму, спільно працювати над створенням суспільства, в якому з повагою та терпимістю ставляться один до одного. 

Філософія народжується із природного бажання людини цікавитись собою і навколишнім світом, вчить нас мислити про найважливіше, досліджувати фундаментальні істини, робити власні висновки. Крізь століття філософія породжувала ідеї, концепції різноманітних інтелектуальних течій, закладала основу критичного і творчого мислення у людства, сприяла і сприяє інтересу до мислення та конструктивного обміну думками. 

Щиро вітаємо кафедру філософських і політичних наук ЧДТУ та всіх, хто цікавиться цією наукою, із Всесвітнім днем філософії! Нехай мудрість допоможе вам не лише віднаходити життєві істини, а й примножити порозуміння, любов та щастя!