,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ відбувся День відкритих дверей для школярів та вчителів із Мліївської територіальної громади
Середа, 10 листопада 2021 16:30

У ЧДТУ відбувся День відкритих дверей для школярів та вчителів із Мліївської територіальної громади

У ЧДТУ відбувся День відкритих дверей для школярів та вчителів із Мліївської територіальної громади

10 листопада 2021 року, у межах регіонального проєкту «Вчись, працюй, живи на Черкащині», голова Мліївської територіальної громади Василь Микитенко організував візит школярів та вчителів громади до Черкаського державного технологічного університету для ознайомлення з особливостями навчання в провідному технологічному закладі вищої освіти регіону. 

Мліївську делегацію зустрів проректор з гуманітарно-виховних питань ЧДТУ Валентин Лазуренко на Площі Знань, де, провівши гостей до погруддя «батька української Конституції» Михайла Сироти, розповів про історію університету та почесного громадянина міста Черкаси, який пройшов шлях від науковця до проректора із навчальної роботи Черкаського інженерно-технологічного  інституту, нині Черкаський державний технологічний університет, та одного із творців Основного Закону України. Також школярі  оглянули третій навчальний корпус, де працював Михайло Сирота, який нині носить його ім'я.

Цього дня учні та вчителі Мліївської територіальної громади зустрілися з ректором ЧДТУ Олегом Григором, проректорами, деканами та завідувачами кафедр університету, відповідальним секретарем приймальної комісії, головою Студентської ради університету, побували на кожному факультеті та оглянули сучасні лабораторії, тематичні авдиторії, музейні кімнати. Вразила гостей інжинірингова лабораторія Noosphere Engineering School, що створює ефективну startup платформу для молодих спеціалістів України та інтегрує наукові підходи у бізнес-середовище. 

Можна десятки разів читати та переглядати відео, але найкраще все побачити на власні очі. Черкаський державний технологічний університет готує фахівців за всіма, необхідними регіону, спеціальностями. Ми даємо не лише теоретичні знання, а й практичні навички та досвід і у цьому ви маєте нагоду сьогодні переконатися, знайомлячись із єдиним технологічним закладом вищої освіти Черкащини, зазначив ректор ЧДТУ Олег Григор

    Принагідно, ректор ЧДТУ Олег Григор та голова Мліївської територіальної громади Василь Микитенко підписали Договір про співпрацю між Черкаським державним технологічним університетом та Виконавчим комітетом Мліївської сільської ради Черкаської області для максимальної реалізації та розвитку творчого та науково-дослідницького потенціалу молоді, розвитку економічного та культурологічного потенціалу учнівської молоді Мліївської сільської територіальної громади.

– Керівництво Мліївської громади робить все можливе для того, щоб молодь залишалася в громаді, в регіоні. Черкаський державний технологічний університет пропонує те, що знадобиться в перспективі, і сьогоднішній візит та підписання договору про співпрацю – це початок великої спільної дороги, – наголосив голова Мліївської громади Василь Микитенко.