,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини 7 листопада – День працівника соціальної сфери в Україні
Неділя, 07 листопада 2021 08:17

7 листопада – День працівника соціальної сфери в Україні

7 листопада – День працівника соціальної сфери в Україні

Щороку у першу неділю листопада, згідно з Указом Президента України від 13 квітня 1999 року № 374/99, в Україні відзначають День працівника соціальної сфери. Цьогоріч професійне свято соціальних  працівників припадає на 7 листопада. 

Соціально орієнтована держава, в якій людина найбільша цінність, завжди прагне досягнути суспільної злагоди і стабільності заради безпеки й процвітання. В Україні соціальна сфера представлена широким спектром державних, комунальних, громадських, комерційних установ, організацій, об’єднань. Саме їх працівники щодня опікуються тим, аби малозахищені верстви населення (громадяни похилого віку, особи з інвалідністю, багатодітні родини, батьки-одинаки та всі, хто опинився в складній життєві ситуації) отримали необхідну соціальну допомогу, організовують і контролюють індивідуальні програми, спрямовані на профілактику негативних проявів у суспільстві.

Соціальна робота − складний процес, який вимагає особливих особистих якостей, це мистецтво налагоджувати зв'язки між людьми. День працівника соціальної сфери − професійне свято, яке по праву належить тим, хто виявляє милосердя, створює добро не тільки зі службового обов'язку, а й за велінням совісті та покликом душі. 

Щиро вітаємо викладачів та студентів кафедри соціального забезпечення Черкаського державного технологічного університету з професійним святом. Нехай вас завжди супроводжують доброта та віра у щедрість людської душі, бажання і спроможність бути корисними людям.