,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Професорка ЧДТУ взяла участь у Міжнародному колоквіумі та пройшла наукове стажування
Середа, 13 жовтня 2021 15:03

Професорка ЧДТУ взяла участь у Міжнародному колоквіумі та пройшла наукове стажування

Професорка ЧДТУ взяла участь у Міжнародному колоквіумі та пройшла наукове стажування

Професорка кафедри філософських і політичних наук Черкаського державного технологічного університету, докторка філософських наук Оксана Кожем’якіна пройшла наукове стажування в Інституті соціології та антропології університету Монпельє-3 імені Поля Валері (Франція). 

Завершальним етапом навчально-освітніх та дослідницьких заходів, які передбачало стажування протягом 2020-2021 років, стала очна участь у роботі Міжнародного колоквіуму з проблематики феномену уявного в контексті методології Жільбера Дюрана «Imaginaire et vie quotidienne. Approaches theoriques de L'oeuvre de Gilbert Durand». Основні засідання колоквіуму відбулись 22-24 вересня 2021 року в Сорбоні (м. Париж, Франція) та університеті Монпельє-3 (м. Монпельє, Франція). 

Міжнародний колоквіум відкрився 22 вересня в Сорбоні за участі представників посольства України у Французькій республіці радника-посланника Максима Кононенка та директорки культурно-інформаційного центру посольства Вікторії Гуленко. У роботі Форуму взяли участь представники наукової спільноти Франції, України, Аргентини, Італії, Кіпру, Бразилії, Іспанії, Південної Кореї.

Зміст науково-педагогічної роботи під час стажування склали науково-освітні, науково-дослідницькі та конференц-заходи, пов’язані з розвитком ідей засновника соціології уяви Жільбера Дюрана. Зокрема, опановано навчально-освітній зміст (6 кредитів, 180 годин), представлений кейсами із 6 тематичних блоків з питань психосоціальної природи суспільно-історичного процесу та архетипіки соціальних і політико-правових інститутів. 

За результатами стажування було підготовлено публікації у фахових журналах «Публічне управління», «Український соціум», «Cahiers européens de l'imaginaire».