,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Стейкхолдер ЧДТУ провів відкритий семінар для студентів кафедри робототехнічних і телекомунікаційних систем та кібербезпеки
Середа, 13 жовтня 2021 09:17

Стейкхолдер ЧДТУ провів відкритий семінар для студентів кафедри робототехнічних і телекомунікаційних систем та кібербезпеки

Стейкхолдер ЧДТУ провів відкритий семінар для студентів кафедри робототехнічних і телекомунікаційних систем та кібербезпеки

 28 вересня 2021 року на кафедрі робототехнічних і телекомунікаційних систем та кібербезпеки Черкаського державного технологічного університету в межах циклу зустрічей зі стейкхолдерами пройшов відкритий семінар заступника завідувача відділу комп’ютерно-технічних та телекомунікаційних досліджень Черкаського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру (НДЕКЦ) МВС України Романа Пташкіна, під час якого студентська молодь дізналась про особливості роботи Центру та професійні перспективи фахівців-експертів комп’ютерної техніки і програмних продуктів. 

У своїй роботі НДЕКЦ проводить низку експертиз: дактилоскопічні, фототехнічні, почеркознавства, балістичні, трасологічні, експертизи холодної зброї, технічні експертизи документів тощо. Впровадження комп’ютерної техніки та комп’ютерних технологій у суспільне життя супроводжується розширенням кола злочинів з їх використанням. Боротьба з кіберзлочинами актуальна для всієї світової спільноти. Одним з ефективних засобів у розслідуванні таких злочинів є експертиза комп’ютерної техніки і програмних продуктів, яка, серед інших, також проводиться Центром. 

Так, експертами Черкаського НДЕКЦ МВС проводяться судові комп’ютерно-технічні експертизи у кримінальних провадженнях та цивільних справах та експертні дослідження на замовлення фізичних осіб. 

На кафедрі робототехнічних і телекомунікаційних систем та кібербезпеки ЧДТУ реалізуються такі освітні програми, як «Телекомунікації», «Радіотехніка та робототехнічні системи» зі спеціальності 172 – Телекомунікації та радіотехніка, а також освітня програма «Безпека інформаційних та комунікаційних систем» зі спеціальності 125 – Кібербезпека. Випускники цих спеціальностей  проходять практику на базі Черкаського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру (НДЕКЦ) і користуються попитом на ринку праці. 

       Студенти взяли активну участь в обговоренні інформації, наданої Романом Пташкіним, ставили запитання професійного спрямування та цікавилися майбутнім працевлаштуванням.