,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ пройшов тренінг із ефективного блогінгу
Четвер, 07 жовтня 2021 15:28

У ЧДТУ пройшов тренінг із ефективного блогінгу

У ЧДТУ пройшов тренінг із ефективного блогінгу

5-6 жовтня 2021 року у Черкаському державному технологічному університеті проходив тренінг «Основи ефективного блогінгу». Захід відбувся в межах міжнародного проєкту «Програма з розширення можливостей заради відновлення порозуміння для лідерів громад в Україні «Мир у цифровий час», який на Черкащині реалізовується спільно ЧДТУ та громадською організацією «Центр соціальних комунікацій».

Упродовж двох насичених днів учасники тренінгу, студенти ЧДТУ, разом із тренерками — деканом факультету гуманітарних технологій ЧДТУ, доктором педагогічних наук, доцентом кафедри іноземних мов Наталією Махинею та кандидатом філософських наук, доцентом кафедри філософських і політичних наук Вікторією Даценко — вчились створювати ефективні тексти та відео і просувати їх за допомогою різних цифрових інструментів, дізнавались, які теми в медіа є нині актуальними,  та розмірковували над тим, чи первинною є для блогера грошова винагорода. 

Окрім теоретичних основ і активних практичних завдань, учасників заходу чекала зустріч із відомим журналістом, письменником та блогером Остапом Дроздовим, який підкреслив важливість активної соціальної позиції, необхідність створення і споживання українського медіаконтенту та надав дієві поради блогерам-початківцям.  

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.