,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ пройшло блог-кафе «WHAT IS FAKE?»
Вівторок, 05 жовтня 2021 17:21

У ЧДТУ пройшло блог-кафе «WHAT IS FAKE?»

У ЧДТУ пройшло блог-кафе «WHAT IS FAKE?»

30 вересня 2021 року у Черкаському державному технологічному університеті пройшло блог-кафе амбасадора міжнародного проєкту  «Мир у цифровий час», аспіранта ЧДТУ Володимира Півненка. Це перша зустріч в межах реалізації мініпроєкту «Як створюють та поширюють фейки про війну?»

Студенти та викладачі університету, а також усі охочі, які змогли долучитись до дискусії через Zoom, мали змогу з'ясувати для себе питання, що таке фейк, чим він відрізняється від недостовірної інформації, які види фейків існують, як вони поширюються, а найцікавіше  —  розробили пілотні проєкти своїх власних фейків. У ході активної дискусії учасники блог-кафе обговорювали користь та шкоду фейків. 

Тезові, зібрані у під час блог-кафе, та методичні рекомендації з виявлення фейків уже до наступного заходу  будуть зібрані в інфографічні та відео матеріали. 

Проєкт, який на Черкащині реалізується спільно ЧДТУ та ГО «Центр соціальних комунікацій» виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина. 

 

Галерея зображень