,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ буде створено сучасний Центр енергетичної освіти
П'ятниця, 01 жовтня 2021 11:08

У ЧДТУ буде створено сучасний Центр енергетичної освіти

У ЧДТУ буде створено сучасний Центр енергетичної освіти

Черкаський державний технологічний університет створить Центр енергетичної освіти, обладнаний найсучаснішими технічними засобами та різними навчальними стендами, які демонструють основи роботи різних видів відновлюваних джерел енергії. Центр енергетичної освіти, який буде створено за підтримки USAID Проєкту енергетичної безпеки, дозволить здобувачам освіти отримати власний досвід використання відновлюваних джерел енергії, виконувати лабораторні завдання та дослідження, пов’язані з ефективністю використання альтернативних джерел енергії. 

Університет використовуватиме Центр для просування освіти та кар’єри в енергетичному секторі серед існуючих та потенційних здобувачів освіти університету, здобувачів середньої та професійної освіти з Черкас та Черкаської області. 

«Адже саме молодь визначатиме майбутнє українського енергетичного сектору та енергетичну безпеку країни», — зазначив завідувач кафедри електротехнічних систем ЧДТУ Олександр Ситник.

Крім того, Центр стане місцем для накопичення досвіду та генерування інноваційних ідей експертами з енергетичного сектору. 

«Це дасть можливість проводити експерименти та проводити прикладні дослідження, а також обмінюватися інформацією про відновлювані джерела з широкою аудиторією, включаючи молодих спеціалістів, науковців, державних, муніципальних та приватних компаній», — зазначив доцент кафедри електротехнічних систем Валентин Ткаченко.

Після відкриття Центру ЧДТУ планує провести Форум роботодавців енергетичного сектору з центрального регіону України разом з ярмарками вакансій та науково-практичними конференціями та конкурсами наукових робіт серед студентів.

USAID Проєкт енергетичної безпеки співпрацює з Урядом України, приватним сектором та діячами громадянського суспільства, щоб покращити енергетичну безпеку України та перетворити енергетичний сектор країни в сучасну, орієнтовану на ринок та інтегровану до ЄС рушійну силу зростання. Енергетична безпека має вирішальне значення для незалежності та національного суверенітету України. Справжня енергетична безпека вимагає, щоб якісні енергетичні послуги були доступними, безперервними, надійними та безпечними для всіх українців.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Проєкту енергетичної безпеки (ПЕБ). Погляди авторів, викладені у цій публікації, не обов’язково відображають погляди Агентства США з міжнародного розвитку або уряду Сполучених Штатів Америки.