,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Зміцнення всеукраїнських освітніх зв'язків: ЧДТУ та Херсонська державна морська академія уклали договори про співпрацю
Четвер, 30 вересня 2021 15:13

Зміцнення всеукраїнських освітніх зв'язків: ЧДТУ та Херсонська державна морська академія уклали договори про співпрацю

Зміцнення всеукраїнських освітніх зв'язків: ЧДТУ та Херсонська державна морська академія уклали договори про співпрацю

30 вересня 2021 року в онлайн-режимі ректор Черкаського державного технологічного університету Олег Григор та ректор Херсонської державної морської академії Василь Чернявський підписали Договір про співпрацю з метою забезпечення національної кредитної мобільності, яка полягає у взаємному обміні досвідом задля покращення якості підготовки фахівців, закріплення їхніх теоретичних знань на практиці. Ця співпраця посилить процес інтеграції між наукою, освітою та практичним використання знань, взаємовигідного поєднання наукового потенціалу з практичним досвідом роботи, задоволення потреб і запитів кафедр обох університетів.

Принагідно, керуючись прагненням до розвитку академічної мобільності здобувачів вищої освіти  на території України,  ректор ЧДТУ Олег Григор та ректор Херсонської державної морської академії Василь Чернявський підписали Договір про організацію програм академічної мобільності здобувачів вищої освіти. Відповідно до підписаного договору, заклади вищої освіти мають намір співпрацювати задля підвищення рівня теоретичної та практичної підготовки здобувачів вищої освіти; розширення можливостей здобувачів вищої освіти у набутті досвіду проведення науково-дослідної роботи та впровадження її результатів; посилення інтеграції освіти і науки, розвитку подальших наукових досліджень у межах України; обміну досвідом у сфері навчально-педагогічної роботи між закладами вищої освіти України.

Під час онлайн зустрічі керівники закладів вищої освіти обговорили важливість розвитку водного транспорту, адже водний транспорт відіграє відчутну роль в економічній діяльності держави. До того ж перевезення вантажів і пасажирів водними шляхами більш екологічне та значно економічніше у порівнянні з іншими видами транспорту.