,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Науковець кафедри проектування харчових виробництв та верстатів нового покоління ЧДТУ взяв участь у науково-практичній конференції «Інноваційні технології та перспективи розвитку м'ясопереробної галузі»
Четвер, 23 вересня 2021 11:55

Науковець кафедри проектування харчових виробництв та верстатів нового покоління ЧДТУ взяв участь у науково-практичній конференції «Інноваційні технології та перспективи розвитку м'ясопереробної галузі»

Науковець кафедри проектування харчових виробництв та верстатів нового покоління ЧДТУ взяв участь у науково-практичній конференції «Інноваційні технології та перспективи розвитку м'ясопереробної галузі»

З 14 по 16 вересня 2021 року у м. Київ пройшла виставка обладнання харчової промисловості «Inprodmash & Upakovka 2021». В межах виставки відбулась науково-практична конференція «Інноваційні технології та перспективи розвитку м'ясопереробної галузі», на якій доктор технічних наук, доцент кафедри проектування харчових виробництв та верстатів нового покоління Черкаського державного технологічного університету Олександр Батраченко представив свою доповідь на тему «Вплив фаски ножа кутера на ефективність перемішування сировини та на міцність ножа»

  Результати наукових досліджень, проведених Олександром Батраченкм, висвітлюють актуальне питання підвищення надійності кутерів шляхом збільшення витривалості їх різального інструменту. Застосування високошвидкісної відеозйомки процесу кутерування та чисельних методів дослідження міцності ножів дозволило встановити нові особливості процесу їх роботи в режимі перемішування. Завдяки цьому стало можливим  запропонувати нове конструктивне виконання ножів, яке спрямоване на підвищення їх витривалості при знакозмінних навантаженнях.

Загалом на науково-практичній конференції зі змістовними доповідями виступили як представники академічної науки та фахівці провідних м'ясопереробних підприємств України, так молоді науковці та аспіранти. Модерували захід завідувач кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів Національного університету харчових технологій Василь Пасічний та редакторка журналу «М'ясний бізнес» Галина Шубіна. Учасники конференції відзначили інформаційну насиченість доповідей, позитивні емоції від спілкування з професійним колом доповідачів та гарну підтримку організаторів виставки обладнання харчової промисловості «Inprodmash & Upakovka 2021».