,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Представники Biopharma Plasma розповіли студентам ЧДТУ про переваги донації плазми
Вівторок, 07 вересня 2021 09:54

Представники Biopharma Plasma розповіли студентам ЧДТУ про переваги донації плазми

Представники Biopharma Plasma розповіли студентам ЧДТУ про переваги донації плазми

6 вересня 2021 року до Черкаського державного технологічного університету завітали директор «Biopharma Plasma Черкаси» Олександр Безуглий та керівник відділу комунікацій «Biopharma Plasma» Олексій Денисенко, аби розповісти студентам про важливість та необхідність донорства. 

Упродовж ознайомчої лекції студентська молодь дізналась, кого може врятувати донорська кров, для виробництва яких медичних препаратів необхідна плазма, скільки життів може зберегти кожен донор. І хоч популяризація донорства в Україні значно зросла, потреба в плазмі й досі є нагальною. Тому «Biopharma Plasma Черкаси» продовжує звертатись до громадян із закликом ставати донорами. 

Окрім того, Олексій Денисенко розповів і про користь донацій для самих донорів: загальне оздоровлення організму, аналіз крові на надсучасному медичному обладнанні, ретельний огляд та консультація лікаря терапевта та грошова компенсація за успішну донацію. 

Тема донорства зацікавила студентів, то ж після лекції гості відповідали на запитання молоді. 

У свою чергу, заступник голови Студентської ради ЧДТУ Ігор Осадченко, зазначив: багато студентів Черкаського державного технологічного університету вже є активними донорами. Так, на початку літа до «Biopharma Plasma Черкаси» звернулися семеро студентів, а за кілька місяців студрада збиратиме нову групу охочих допомогти своєю плазмою.

«Допомагати – легко. Ми хочемо, аби й ті, хто ще ніколи не долучався до донорського руху, відчув це. А якщо маєте страх перед процедурою, гуртом переборемо його разом з вами», – звернувся до молоді Ігор Осадченко. 

Нагадаємо, рік тому Черкаський державний технологічний університет та Черкаський обласний центр служби крові «ЧЕРКАСИ-ПЛАЗМА» уклали партнерську угоду і відтоді студенти і викладачі активно долучаються до популяризації донорства на Черкащині та беруть участь у благодійних заходах, які організовує Biopharma Plasma Черкаси.  Минулого навчального року кожен двадцятий студент ЧДТУ став донором. На підтвердження ефективної співпраці у червні, під час відзначення Дня донора, ректор ЧДТУ Олег Григор отримав почесну відзнаку «За розвиток донорства в Україні 2021». Випускник ЧДТУ, голова студентської ради ЧДТУ у 2014-2015 роках, а нині депутат Черкаської міської ради, голова молодих донорів Черкащини, на рахунку якого понад 40 донацій, Сергій Шмиголь офіційно отримав звання «Почесний донор» під час церемонії нагородження черкаських донорів. А на урочистій церемонії з нагоди вручення випускникам Черкаського державного технологічного університету дипломів за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавр почесну відзнаку «За розвиток донорства в Україні» вручили Студентській раді ЧДТУ.