,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Науковиця ЧДТУ взяла участь у Літній школі місцевого самоврядування
Четвер, 02 вересня 2021 11:27

Науковиця ЧДТУ взяла участь у Літній школі місцевого самоврядування

Науковиця ЧДТУ взяла участь у Літній школі місцевого самоврядування

З 15 до 19 серпня 2021 року професорка кафедри філософських і політичних наук Черкаського державного технологічного університету Оксана Кожем'якіна стала учасницею Літньої школи місцевого самоврядування,  організованої Центром Громадянських Ініціатив за підтримки Фонду Фрідріха Наумана за свободу. Цьогоріч зустріч пройшла в місті Мукачево і зібрала 26 учасників із 17 областей України.

Ключовою темою обговорень Літньої школи самоврядування стало питання покращення інвестиційного клімату громад. Максимально мотиваційними для учасників виявились виступи заступника голови Львівської обласної державної адміністрації Віталія Загайного та міського голови міста Мукачево Андрія Балоги. Інсайтами законодавчих реалій та перспектив розвитку громад поділився виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан.  

У цікавих інтерактивних тренінгах та палких дискусіях учасники Школи обговорили можливості формування інвестиційно привабливого клімату громад та шляхи залучення інвестицій для органів місцевого самоврядування. Крім того, отримали чек-лист завдань та інструменти комунікації з інвесторами для об’єднаних територіальних громад, який допоможе покращувати їхній інвестиційний клімат. 

Експерт з питань місцевого економічного розвитку Асоціації міст України Євген Шаповалов розказав і показав перспективи місцевого економічного розвитку.  

Окрему увагу в ході інтерактивного навчання в Літній школі самоврядування приділили питанням розвитку локального бізнесу як запоруки успішності громад, а також практичним аспектам розробки проєктів та можливостей залучення коштів для громад. 

Це було активне й цікаве навчання з кращими фахівцями економічного розвитку громад, знайомство з місцевим бізнесом Закарпаття та успішними громадами, — зазначила професорка кафедри філософських і політичних наук ЧДТУ Оксана Кожем'якіна.