,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Мовознавиці ЧДТУ отримали Подяки від Головного управління Національної поліції в Черкаській області
Понеділок, 30 серпня 2021 10:28

Мовознавиці ЧДТУ отримали Подяки від Головного управління Національної поліції в Черкаській області

Мовознавиці ЧДТУ отримали Подяки від Головного управління Національної поліції в Черкаській області

28 серпня 2021 року під час засідання Вченої ради Черкаського державного технологічного університету представники Головного управління Національної поліції в Черкаській області вручили Подяки викладачам кафедри української мови і загального мовознавства ЧДТУ. 

Начальник управління кадрового забезпечення Головного управління Національної поліції в Черкаській області, полковник поліції Іван Давиденко та заступник начальника управління кадрового забезпечення, майор поліції Василь Яхненко урочисто відзначили завідувачку кафедри української мови і загального мовознавства ЧДТУ Олену Пчелінцеву та доцентку кафедри  Людмилу Сидоренко Подяками за взаємодію та співпрацю, належну організацію та проведення просвітницьких заходів, спрямованих на популяризацію української мови в державних установах, а також надання методичної допомоги поліцейським Черкащини у підвищенні рівня володіння державною мовою.   

Нагадаємо, що 15-16 липня 2021 року на базі Головного управління Національної поліції в Черкаській області проходили короткострокові курси підвищення кваліфікації поліцейських перед призначенням на посаду, в межах яких  Олена Пчелінцева та Людмила Сидоренко провели для правоохоронців семінари-тренінги. Основною темою тренінгів став Закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», який поступово впроваджується в різних сферах суспільного життя українців. Окрім цього, важливим пунктом програми підвищення кваліфікації співробітників поліції керівної ланки  ГУНП в Черкаській області стали також сучасні новації українського правопису.