,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Відійшов у вічність професор ЧДТУ Павло Донченко
Понеділок, 02 серпня 2021 13:02

Відійшов у вічність професор ЧДТУ Павло Донченко

Відійшов у вічність професор ЧДТУ Павло Донченко

31 липня 2021 року на  вісімдесят п’ятому році життя перестало битися серце завідувача кафедри промислового та цивільного будівництва, кандидата технічних наук, академіка Академії будівництва України, професора Черкаського державного технологічного університету Павла Архиповича Донченка

Павло Архипович Донченко народився у 1937 році. 

Після закінчення Криворізького гірничорудного інституту, з 1963 по 1976 рік працював у КГРІ. 

У 1974 році захистив кандидатську дисертацію. З 1976 року працював завідувачем кафедри будівництва, заступником директора Черкаського філіалу Київського інженерно-будівельного інституту з навчальної та наукової роботи. 

У 1978 році отримав наукове звання доцента. 

З 1980 по 1984 рік працював завідувачем кафедри будівництва Кабульського політехнічного інституту (Афганістан). 

У 1984 році повернувся до Черкаського філіалу Київського інженерно-будівельного інституту, де до 1988 року очолював кафедру будівництва та обіймав посаду заступника директора філіалу з навчальної роботи. 

З 1988 по 1990 рік за відрядженням Мінвузу УРСР Павло Архипович працює в Наманганському філіалі Ташкентського політехнічного інституту (Узбекистан). 

З 1990 року декан факультету по роботі з іноземними студентами, декан будівельного факультету Черкаського філіалу КПІ. 

В 1991 році Павлу Донченку присвоєне вчене звання професора. 

З 1992 року обраний деканом технологічного факультету, призначений завідуючим кафедри будівництва Черкаського інженеро-технологічного інституту.

З 1994 по 2002 рік Павло Архипович обіймає посаду проректора з навчальної роботи Черкаського державного технологічного університету.

У 2002 році був нагороджений знаком «Відмінник освіти України».

Авторству Павла Донченка належать 20 винаходів  та понад 190 публікацій, наукових статей, підручників, посібників та методичних розробок.

Колектив Черкаського державного технологічного університету  висловлює щирі співчуття близьким та рідним Павла Архиповича.

Важко загоїти на серці рану від втрати, проте світлі спогади про людину з широкою душею, яка гідно прожила своє життя, завжди будуть сильнішими за смерть.

Світла та вічна пам'ять...