,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини ЧДТУ приймав регіональний семінар «Здорове харчування — здорова нація» (відео)
Четвер, 08 липня 2021 11:23

ЧДТУ приймав регіональний семінар «Здорове харчування — здорова нація» (відео)

ЧДТУ приймав регіональний семінар «Здорове харчування — здорова нація» (відео)

7 липня 2021 року на базі Черкаського державного технологічного університету відбувся науково-практичний семінар «Здорове харчування – здорова нація», присвячений сучасним підходам до організації харчування дітей та молоді в навчальних закладах. 

У межах події проходив кулінарний марафон, під час якого державні навчальні заклади презентували страви для організації повноцінного безпечного харчування дітей в організованих колективах.  

Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи Черкаського державного технологічного університету представила запатентовану розробку – борщ Холодноярський, який був запропонований закладам освіти як функціональний продукт для організації лікувально-профілактичного харчування у школах. 

Крім того, викладачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи ЧДТУ Леся Бишовець, Олександр Куракін та Андрій Крижанівський взяли участь у діалоговій панелі «Актуальні питання організації повноцінного безпечного харчування дітей в організованих колективах», де виступили із доповіддю на тему «Організація оздоровчого та безпечного харчування учнівської молоді в сучасних умовах». Під час своїх промов науковці кафедри розкрили питання організації виробництва продукції на харчоблоках навчальних закладів згідно з вимогами системи НАССР та специфіки розробки меню з урахуванням нових норм фізіологічних потреб населення України в основних харчових речовинах і енергії. Разом з цим фахівці запропонували розробки десертної та кондитерської продукції функціонального призначення, які можуть підвищити біологічну цінність раціону школярів та розширити асортимент меню шкільних їдалень. 

На семінарі також виступила завідувачка кафедри харчових технологій Ірина Осипенкова із темою «Функціональне харчування шлях до здорової нації» та старша викладачка цієї кафедри Оксана Чепурна, яка приділила увагу функціональним напоям. 

Ознайомитися з науковими напрацюваннями, новими рецептами, збалансованими меню та обмінятися досвідом до Черкаського державного технологічного університету завітали представники із понад 70 закладів освіти. 

 

Репортаж «UA: ЧЕРКАСИ»