,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Дизайнери ЧДТУ долучилися до благочинного мистецького проєкту
Четвер, 24 червня 2021 15:16

Дизайнери ЧДТУ долучилися до благочинного мистецького проєкту

Дизайнери ЧДТУ долучилися до благочинного мистецького проєкту

17 червня 2021 року в Черкасах в межах благодійного культурно-соціального артфестивалю «Пробудження» відбулись виставка-конкурс та благодійний аукціон. Участь у них взяли студенти та викладачі кафедри дизайну Черкаського державного технологічного університету. 

Мистецький проєкт «Пробудження» має на меті пробудити свідомість митців, громадських діячів, політиків та меценатів, звернути їхню увагу на культурні об’єкти та пам’ятки України, що руйнуються, задля їх збереження і відбудови. Окрім того — виявляти й підтримувати творчі особистості, нові таланти та допомагати дітям-сиротам. 

В межах проєкту «Пробудження» кілька тижнів тому за сприяння організаторів артфестиваль – мисткині, громадської діячки, меценатки Лілії Постіл та голови Новодмитрівської ОТГ, громадського діяча, мецената Артема Кухаренка – пройшов пленер, об’єктами творчості стали дерев’яна Троїцька церква ХVIII ст., криниця в селі Драбівці та ботанічний сад в селі Подільському Золотоніського району. Широкий діапазон технік виконання дозволив художникам створити живописні та графічні роботи, які були представлені на благодійній виставці в галереї «Фізер-Арт». Серед експонатів виставки — і роботи студентів-дизайнерів ЧДТУ, які також стали учасниками пленеру.   

Організаторка артфестиваль «Пробудження» Лілія Постіл вручила подяку ректору Черкаського державного технологічного університету Олегу Григору, який завітав на виставку-конкурс, за участь в проєкті студентів та викладачів кафедри дизайну ЧДТУ. Окрім того, Олег Олександрович також долучився до благодійного аукціону та перший придбав живописну роботу. 

Присутні  меценати також долучились до благодійного аукціону: краща робота в номінації «Акварель та гуаш» (1 місце) студентки ЧДТУ  Юлії Задорожної була придбана меценатом, бізнесменом Євгенієм Біликом; роботи студентки Катерини Канюк придбав бізнесмен, меценат Віталій Дражан; роботи Євгенії Бабченко та Валерії Левченко також були придбані в перший день виставки. Організатори планують продовжити благодійний аукціон через сайт в рамках благодійного культурно-соціального артфестивалю «Пробудження».

 З теплими словами привітань виступила завідувачка кафедри дизайну ЧДТУ, доктор мистецтвознавства Інна Яковець

— Майбутні фахівці під час участі в проєкті «Пробудження» та живого спілкування набули важливого професійного й мистецького досвіду для своєї подальшої творчої й громадської діяльності,  — наголосила Інна Олександрівна

Творчих успіхів студентам побажали викладачі кафедри дизайну: кандидат мистецтвознавства, доцент Юрій Борисов та старший викладач Ірина Хабарова.