,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студенти спеціальності «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» ЧДТУ ознайомилися з роботою ПАТ «Черкасиобленерго»
Четвер, 10 червня 2021 09:55

Студенти спеціальності «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» ЧДТУ ознайомилися з роботою ПАТ «Черкасиобленерго»

Студенти спеціальності «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» ЧДТУ ознайомилися з роботою ПАТ «Черкасиобленерго»

    8 червня 2021 року за сприяння голови правління ПАТ «Черкасиобленерго» Олега Самчука та директорки з управління персоналом Надії Братаніч, у межах договору про співпрацю між Товариством «Черкасиобленерго» і Черкаським державним технологічним університетом, для здобувачів вищої освіти спеціальності «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» ЧДТУ було організовано спеціальну екскурсію у центральному офісі компанії та структурних підрозділах міста Черкаси.

    Директор Черкаської міської філії ПАТ «Черкасиобленерго» Вадим Трохимець ознайомив здобувачів вищої освіти з історією створення Черкаського міського РЕМу, роботою диспетчерських служб, дільниці повітряних ліній, служби трансформаторних підстанцій і розподільних пристроїв, відділу по роботі з побутовими споживачами.

    У свою чергу, директор Черкаської філії ПАТ «Черкасиобленерго» Юрій Батурін розповів студентам про особливості електропостачання та диспетчеризації населених пунктів та підприємств Черкаського району, умови праці та побуту працівників. Також молодь ознайомилася з роботою електротехнічної лабораторії, в якій працівники філії провели майстер-клас із випробування вентильних розрядників типу РВО-10.

     З роботою навчального центру Товариства гостей ознайомив його директор Дмитро Галат. Він нагадав майбутнім інженерам-електрикам про властивості струму, про його користь і небезпеку, продемонстрував захисні засоби, що є обов’язковим елементом в одязі людей, які працюють зі струмом.

    Також здобувачі освіти мали змогу побувати у центральній оперативно-диспетчерській службі, яку називають серцем Товариства та дізнатися від заступника начальника з оперативної роботи ЦДС Олександра Шаріна про особливості роботи диспетчерів, ознайомитися з географією мереж Товариства, побачити, як контролюється напруга, навантаження і частота в мережі.

    Заступник начальника центральної служби приладів обліку та метрології Валерій Сідельник провів екскурсію у музеї електролічильників, де представлені зразки від найдавніших до сучасних засобів обліку електроенергії.

     – Згідно з договором про співпрацю ми продовжуємо співробітництво з університетом у напрямі забезпечення європейської освіти, якісної підготовки спеціалістів. Як роботодавці ми зацікавлені у вихованні молодого покоління, освіченого працівника, який володіє не лише знаннями, а й практичними навичками. Наше Товариство постійно інвестує в освіту, професійний розвиток та підвищення кваліфікації працівників. Тому найголовніша мета нашої співпраці – об'єднати інтелектуальний потенціал, навчальні матеріали, та інші ресурси для забезпечення професійної підготовки кожного нашого працівника, – підсумувала директорка з управління персоналом ПАТ «Черкасиобленерго» Надія Братаніч.

     Студенти отримали позитивні враження і безцінні знання та вкотре переконалися, що не помилилися із вибором професії.

    Черкаський державний технологічний університет висловлює вдячність керівництву ПАТ «Черкасиобленерго», працівникам, які провели інформативну та цікаву екскурсію, за їх люб'язність, гостинний прийом і професіоналізм.

  Про екскурсію студентів ЧДТУ в «Черкасиобленерго» йдеться у межах співпраці йдеться в матеріалі інтернет-видання Дзвін.медіа.