,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Професор ЧДТУ Валентин Лазуренко у виступі на Міжнародній конференції приділив увагу технологіям маніпулювання громадською думкою
Четвер, 10 червня 2021 09:47

Професор ЧДТУ Валентин Лазуренко у виступі на Міжнародній конференції приділив увагу технологіям маніпулювання громадською думкою

Професор ЧДТУ Валентин Лазуренко у виступі на Міжнародній конференції приділив увагу  технологіям  маніпулювання громадською думкою

8 червня 2021 р. доктор історичних наук, професор, проректор з гуманітарно-виховних питань Черкаського державного технологічного університету Валентин Лазуренко та провідний фахівець Відділу студентського розвитку та культурних програм ЧДТУ, аспірант Університету Григорія Сковороди в Переяславі Богдан Кулинич взяли участь у Х Міжнародній науково-практичній конференції «Інформаційний простір. Українські реалії: свобода слова в умовах суспільних криз і міжнародних конфліктів», яка відбулась в м. Київ.  

У своєму виступі на пленарному засіданні професор кафедри історії та права ЧДТУ Валентин Лазуренко наголосив на важливості запобігання і протидії деструктивній пропаганді, на розумінні технологій  маніпулювання громадською думкою в умовах гібридної інформаційної війни. Науковець ЧДТУ зауважив проблему об’єктивності висвітлення у ЗМІ історичних тем, зокрема питання пошуку місця останнього спочину Богдана Хмельницького. Професор Валентин Лазуренко акцентував на доцільності привернення уваги спільноти до ходу дослідження пам’ятки національного значення Іллінської церкви в селі Суботів Чигиринського району Черкаської області на предмет підтвердження чи спростування можливого поховання в цій церкві на глибині від 4 метрів і нижче великого українського державотворця, гетьмана України Богдана Хмельницького та його сина Тимоша.   

Принагідно, Валентин Лазуренко привітав із Днем журналіста учасників конференції, які, без перебільшення, є золотим фондом журналістики України. 

Зі свого боку майстер спорту України міжнародного класу з футболу, чемпіон XV літніх Паралімпійських ігор (Бразилія), член основного складу Національної паралімпійської збірної України з футболу Богдан Кулинич підкреслив актуальність висвітлення здобутків українських спортсменів-паралімпійців та паралімпійського спорту у засобах масової інформації та електронних масмедіа для розбудови сильної, незалежної та успішної держави.

Окрім цього, під час роботи Міжнародної конференції порушувалися питання стану та проблем сучасного  інформаційного простору; забезпечення прав і свобод людини та суспільства в умовах Covid-19, суспільних криз та міжнародних конфліктів; соціальних комунікацій, дотримання та трансформації журналістських стандартів в умовах кризи; роль міжнародної співпраці журналістів  у налагодженні суспільного й міждержавного  діалогу.