,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Стейкхолдер ЧДТУ провів відкриту лекцію для студентів спеціальності «Телекомунікації та радіотехніка»
Середа, 09 червня 2021 12:06

Стейкхолдер ЧДТУ провів відкриту лекцію для студентів спеціальності «Телекомунікації та радіотехніка»

Стейкхолдер ЧДТУ провів відкриту лекцію для студентів спеціальності «Телекомунікації та радіотехніка»

Колектив кафедри радіотехніки, телекомунікаційних та робототехнічних систем Черкаського державного технологічного університету приділяє увагу впровадженню сучасних технологій в учбовий процес, не є виключенням вивчення та застосування сучасних супутникових технологій.

    Системи глобального позиціонування все глибше проникають в наше повсякденне життя: це більш ефективне використання сільськогосподарської техніки, транспортних засобів, туризм та дозвілля. Особливу роль навігаційні технології відіграють для військових, де технологічний прогрес та застосування інтелектуальних систем безпосередньо пов'язані з впровадженням систем супутникової навігації та впливають на безпеку держави.

  У межах співпраці зі стейкхолдерами, кафедра запросила директора ТОВ «КБ ЦЕНТР» Анатолія Лауша провести лекцію для студентів спеціальності 172 – «Телекомунікації та радіотехніка».

   ТОВ «КБ ЦЕНТР» – це підприємство високих технологій, яке вже багато років займається створенням і реалізацією супутникової апаратури різного призначення. Основний склад колективу підприємства – це провідні фахівці з більш ніж 15-річним досвідом роботи в області розробки апаратури споживачів супутникових радіонавігаційних систем ГЛОНАСС / GPS, які брали участь у створенні навігаційної апаратури споживачів усіх попередніх поколінь.

  Відтак, висококласний фахівець, відомий своїми розробками та їх впровадженням по всій Україні, Анатолій Лауш розповів студентам про діяльність підприємства, де працюють, зокрема, і випускники кафедри радіотехніки, телекомунікаційних та робототехнічних систем ЧДТУ, ознайомив молодь із останніми новинками виробництва, з актуальними проблемами впровадження і використання супутникових навігаційних систем.

   Принагідно, Анатолій Григорович запросив зацікавлених студентів до співпраці з ТОВ «КБ ЦЕНТР».