,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Про особливості створення експозицій краєзнавчих музеїв йшлося в ЧДТУ на черговому засіданні історико-краєзнавчого гуртка «Борисфен»
Четвер, 18 березня 2021 09:13

Про особливості створення експозицій краєзнавчих музеїв йшлося в ЧДТУ на черговому засіданні історико-краєзнавчого гуртка «Борисфен»

Про особливості створення експозицій краєзнавчих музеїв йшлося в ЧДТУ на черговому засіданні історико-краєзнавчого гуртка «Борисфен»

17 березня 2021 року чергове засідання історико-краєзнавчого гуртка «Борисфен» відбулося у приміщенні Музею історії Черкаського державного технологічного університету та мало практичний характер.

Відкрив захід один з керівників гуртка – доктор історичних наук, професор Валентин Лазуренко та запросив до слова гостю зібрання – Олену Володько.

Старша наукова співробітниця відділу історії краю сектору новітньої історії Черкаського обласного краєзнавчого музею Олена Володько розповіла учасникам гуртка про особливості використання краєзнавчого матеріалу для формування експозицій музеїв у різних установах та організаціях. Разом з цим, Олена Іванівна поінформувала присутніх про правила опису експонатів та навела цікаві приклади стосовно музеєзнавчих аспектів.

Кафедра історії та права тісно співпрацює, у межах договору про співробітництво, із Черкаським обласним краєзнавчим музеєм (директор – Ірина Василівна Собко) у напрямку ефективної підготовки в ЧДТУ студентів освітньої програми «Історія, музеєзнавство та експертиза культурно-історичних цінностей», тож такі зустрічі мають як інформаційну, так і практичну цінність для майбутніх фахівців з історії, музеєзнавства та експертизи культурно-історичних цінностей. 

На засіданні гуртка були присутні: завідувачка кафедри історії та права кандидат історичних наук, доцент Ірина Стадник, кандидати історичних наук Оксана Яшан і Микола Семененко.