,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Професорка ЧДТУ подарувала свою монографію Черкаському художньому музею
Четвер, 11 березня 2021 12:50

Професорка ЧДТУ подарувала свою монографію Черкаському художньому музею

Професорка ЧДТУ подарувала свою монографію Черкаському художньому музею

Докторка мистецтвознавства, професорка, завідувачка кафедри дизайну Черкаського державного технологічного університету Інна Яковець подарувала свою монографію Черкаському обласному художньому музею. Монографія Інни Яковець присвячена виявленню та обґрунтуванню специфіки розвитку і функціонування художнього музею кінця ХХ – початку ХХІ століття. Актуальність пропонованої авторкою проблематики з одного боку зумовлена активізацією музейної діяльності в Україні і світі, її трансформацією, зміною місії музею, продиктованими вимогами часу, з іншого відсутністю глибоких наукових досліджень.

У книзі аргументованою і логічно обґрунтованою є ідея нової моделі сучасного художнього музею як мистецького патерну культури, представленої з позицій фрактального підходу. Положення і висновки дослідження можуть сприяти удосконаленню системи управління музейною справою в Україні, а також розвитку багатопланового співробітництва музеїв різних регіонів країни та зарубіжжя, зазначає авторка монографії Інна Яковець.

Основні положення Концепції розвитку Черкаського обласного художнього музею (ЧОХМ), запропоновані авторкою у 2010 році вже впроваджено в діяльність художнього музею і є такими, що визначають генеральні напрямки його діяльності на найближчі роки. Матеріали дослідження використовувалися також у практичній діяльності музею при організації та проведенні конференцій, семінарів, форумів, організації виставок тощо. Адже у дослідженні Інни Яковець музей виступає центральним елементом культурного простору.