,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ стартував проєкт «Норвегія-Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему (NUPASS)»
П'ятниця, 26 лютого 2021 11:24

У ЧДТУ стартував проєкт «Норвегія-Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему (NUPASS)»

У ЧДТУ стартував проєкт «Норвегія-Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему (NUPASS)»

25 лютого 2021 року в Черкаському державному технологічному університеті пройшло офіційне відкриття першого семестру курсів «Основи підприємництва: відкриття власного бізнесу» для військовослужбовців Збройних Сил України,  звільнених у запас  та членів їхніх сімей у межах реалізації проєкту «Норвегія-Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему (NUPASS)».

Програма «Норвегія-Україна» ефективно реалізується в Україні вже протягом 16 років. За цей період її учасниками стали понад 11 тисяч осіб, серед них – більше ніж 1,5 тисячі — це учасники АТО/ООС. Проєкт, який фінансується Міністерством закордонних справ Норвегії, допомагає ветеранам та членам їх сімей соціально адаптуватися та здобути освіту для успішного працевлаштування або організації власного бізнесу. Протягом навчання учасники також отримують правову та психологічну допомогу.

Із  вітальним словом з екрану до авдиторії  звернувся Надзвичайний і повноважний посол Норвегії в Україні Ерік Сведал, який у своєму відеозверненні запевнив, що Норвегія зацікавлена у сильній та успішній Україні з діючими закладами, які ефективно слугують інтересам народу України та, в цілому, підтримує Україну в процесі впровадження реформ у різних секторах. 

Вітальні промови з нагоди реалізації спільного проєкту у Черкаському державному технологічному університеті виголосили: ректор ЧДТУ Олег Григор, Президент Міжнародного фонду соціальної адаптації «Норвегія-Україна» Володимир Рубцов, директор департаменту соціального захисту населення Черкаської облдержадміністрації Руслан Чикало, директор обласного центру зайнятості Григорій Дендемарченко та керівник проєкту «Норвегія-Україна» від громадської організації «Межа.ЮА» Олександр Тимошенко. До слова, завдяки підтримці ГО «Межа.ЮА» учасники проєкту мають змогу брати участь у семінарах, тренінгах, круглих столах та інших заходах, що сприяють особистісному розвитку та обміну досвідом. 

Проєкт Норвегія-Україна – практична можливість для військовослужбовців, ветеранів та членів їхніх сімей отримати кваліфіковану професійну перепідготовку та успішно працевлаштуватися, адже у результаті виконання завдань курсової перепідготовки випускники отримають три документи: свідоцтво про професійну перепідготовку державного зразка від Черкаського державного технологічного університету, спільний сертифікат університету NORD та ЧДТУ, спільний диплом Міністерства закордонних справ і Міністерства оборони Норвегії.

Ми віримо, що навчання в Черкаському державному технологічному університеті буде корисним, ви розкриєте потенціал для реалізації нових задумів. А результатом навчання буде втілення ваших амбітних бізнес-проєктів та подальша співпраця з університетом вже в якості партнерів, стейкхолдерів чи роботодавців, – заохотила учасників до навчання керівниця проєкту «Норвегія-Україна» від ЧДТУ, завідувачка кафедри соціального забезпечення Інна Журба.