,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ пройшов успішний захист дисертації на здобуття ступеня доктора філософії за спеціальністю «Прикладна механіка»
П'ятниця, 26 лютого 2021 11:18

У ЧДТУ пройшов успішний захист дисертації на здобуття ступеня доктора філософії за спеціальністю «Прикладна механіка»

У ЧДТУ пройшов успішний захист дисертації на здобуття ступеня доктора філософії за спеціальністю «Прикладна механіка»

22 лютого 2021 року у Черкаському державному технологічному університеті на засіданні спеціалізованої вченої ради ЧДТУ відбувся один із перших захистів аспіранта факультету комп’ютеризованих технологій машинобудування і дизайну Андрія Кондакова дисертації з присудженням ступеня доктора філософії за спеціальністю 131 «Прикладна механіка». 

Ця визначна подія викликала неабиякий інтерес з боку аспірантів і викладачів не тільки факультету комп’ютеризованих технологій машинобудування і дизайну, а й колег з інших факультетів університету. Окрім членів спеціалізованої вченої ради – голови ради, доцента д.т.н., Максима Бондаренка, опонентів – доцента кафедри лазерної техніки та фізико-технічних технологій  Національного технічнічного університету України КПІ імені Ігоря Сікорського Миколи Анякіна та старшого наукового співробітника фізико-технологічного інституту металів та сплавів Національної академії наук України Олександра Шатрави; рецензентів – д.т.н., професора В’ячеслава Ващенка та к.т.н., доцента Олександра Батраченка, були присутні співробітники та аспіранти факультету комп’ютеризованих технологій машинобудування і дизайну ЧДТУ.

Дисертацію «Технологічне забезпечення керованого формування параметрів поверхневих шарів сталей при електроерозійній обробці дротяним електродом» Андрій Кондаков виконав під керівництвом доктора технічних наук, професора, завідувача кафедри проектування харчових виробництв та верстатів нового покоління ЧДТУ Василя Осипенка. За темою дисертації опубліковано 3 статті та 2 тези доповідей у матеріалах міжнародних і всеукраїнських конференцій. Результати досліджень дисертаційної роботи  можна використовувати для прогнозування товщини термічно зміцненого шару при ЕЕДВ широкої групи конструкційних та інструментальних вуглецевих сталей.

Наприкінці наукової дискусії щодо цієї дисертації було зазначено: «Дисертація, яка сьогодні захищається, є прикладом саме того, що в університеті створюють нові знання, та завдяки молодим утворюються нові наукові напрямки».

Черкаський державний технологічний університет вітає першого доктора філософії факультету комп’ютеризованих технологій машинобудування і дизайну Андрія Кондакова та  наукового керівника Василя Осипенка з успішним захистом!