,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Кафедра соціального забезпечення ЧДТУ спільно із командою Української волонтерської служби в Черкасах презентували проєкт «Мій телефонний друг»
П'ятниця, 19 лютого 2021 11:29

Кафедра соціального забезпечення ЧДТУ спільно із командою Української волонтерської служби в Черкасах презентували проєкт «Мій телефонний друг»

Кафедра соціального забезпечення ЧДТУ спільно із командою Української волонтерської служби в Черкасах презентували проєкт «Мій телефонний друг»

11 лютого 2021 року за ініціативи завідувачки кафедри соціального забезпечення ЧДТУ Інни Журби команда Української волонтерської служби в Черкасах провела презентацію проєкту «Мій телефонний друг» для студентів кафедри соціального забезпечення Черкаського державного технологічного університету. Під час онлайн зустрічі запрошені спікери, завдяки яким функціонує «Мій телефонний друг», говорили про телефонне волонтерство, складнощі волонтерської діяльності в умовах пандемії та результати проєкту. 

Координаторка проєкту Єлизавета Бончужна поділилася історією створення проєкту. У відповідь на наслідки COVID-19 в Україні Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) та «Українська Волонтерська Служба» (УВС) запустили проєкт «Мій телефонний друг» для підтримки людей, які опинилися на самоті. Волонтери проєкту, здебільшого молодь, телефонують тим, хто цього потребує, наприклад, самотнім людям літнього віку, людям з інвалідністю або багатодітним батькам, щоб поділитися корисною інформацією або просто дізнатися, як у них справи.

Операторка гарячої лінії Катерина Дуднік розповіла про алгоритм приєднання до проєкту підопічних. Для того щоб долучитися, людина, яка матиме потребу у спілкуванні з телефонними волонтерами, має зателефонувати на гарячу лінію 0 800 202 147. Дзвонити можна з понеділка до п'ятниці з 12:00 до 20:00.

Наприкінці зустрічі учасники слухали теплі історії, пов’язані з проєктом від волонтерки Вероніки Попової.  

Стати телефонним волонтером можна за один клік, заповнивши анкету волонтера, яку можна знайти на сайті https://befriend.volunteer.country/. Після цього зареєстровані учасники проходять безкоштовний онлайн-курс, що розповість, як правильно спілкуватися з літніми людьми.

Телефонне волонтерство – це підвищення комунікаційних навичок, магія спілкування й телефонної дружби, обмін досвідом, кілька витрачених тобою хвилин, що стануть для інших порятунком від самотності. Ставай частинкою великої історії під назвою «Мій телефонний друг».