,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Інформаційний центр ЄС запрошує взяти участь у Місяці культурної дипломатії в Україні
Середа, 17 лютого 2021 09:09

Інформаційний центр ЄС запрошує взяти участь у Місяці культурної дипломатії в Україні

Інформаційний центр ЄС запрошує взяти участь у Місяці культурної дипломатії в Україні

З 10 лютого до 10 березня відбудеться Місяць культурної дипломатії України у Вікіпедії. Кампанія спрямована на покращення та створення статей про Україну та українську культуру українською та іншими мовами.

Місяць культурної дипломатії України буде присвячений відомим українським митцям кіно, музики, літератури, архітектури, дизайну, які зробили вагомий внесок у світову культуру і про котрих ще немає статей у Вікіпедії. В рамках кампанії авторів закликають доповнювати та створювати нові статті іноземними мовами, щоб об'єктивна інформація про Україну була доступною у різних регіонах світу. З цією ж метою Міністерство закордонних справ та Український інститут нещодавно запустили сайт Ukraine.ua.

До кампанії уже долучились понад 15 університетів з України, Чеської Республіки, США.

У межах проєкту планується проведення двох вебінарів 17 лютого (українською мовою) та 19 лютого (англійською мовою), які допоможуть ознайомитися або ж краще розібратися з написанням статей для Вікіпедії. Для участі необхідно зареєструватися до 16 лютого: http://bit.ly/2YGDWzi 

Запрошуємо долучитися до «Місяця культурної дипломатії України» усіх охочих. Уся інформація про конкурс, список пропонованих статей та умови участі доступна на за посиланням.

Контакт з усіх організаційних питань: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Контакт для преси: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..