,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У Черкасах відкрили меморіальний комплекс пам’яті учасникам АТО, створений за проєктом доньки загиблого бійця, студентки ЧДТУ Дар’ї Ложешнікової (відео)
Четвер, 19 листопада 2020 15:05

У Черкасах відкрили меморіальний комплекс пам’яті учасникам АТО, створений за проєктом доньки загиблого бійця, студентки ЧДТУ Дар’ї Ложешнікової (відео)

У Черкасах відкрили меморіальний комплекс пам’яті учасникам АТО, створений за проєктом доньки загиблого бійця, студентки ЧДТУ Дар’ї Ложешнікової (відео)

19 листопада у Черкасах урочисто відкрили меморіальний комплекс пам’яті учасників АТО, який нагадуватиме всім про мужність, відвагу, честь героїв-черкащан, які віддали життя заради миру і незалежності України. Представники Черкаського державного технологічного університету на чолі з ректором ЧДТУ Олегом Григором, взявши участь у заході, вшанували пам'ять загиблих воїнів, серед яких і студенти та випускники вишу: Євгеній Присяжний, Сергій Амброс, Олег Новохатько.

Почесне право відкрити меморіальний комплекс пам’яті учасникам антитерористичної операції в м.Черкаси разом із міським головою Анатолієм Бондаренком та учасником бойових дій в АТО Володимиром Болсуновським отримала  і авторка проєкту меморіалу донька загиблого героя Володимира Ложешнікова – Дар’я  Ложешнікова, яка нині навчається на третьому курсі кафедри дизайну Черкаського державного технологічного університету.

Проєкт Дар’ї «Незламні духом» переміг у конкурсі на кращу концепцію меморіального комплексу пам’яті черкасців – загиблих учасників антитерористичної операції на сході України. Монументальний комплекс – це три окремі монументальні скульптури пов'язані в єдину композицію, що поєднує духовну та історико-культурну спадщину українського народу з сучасною історією. З одного боку розташована скульптура «Воїна- захисника» – збірний образ сучасного воїна в повній військовій екіпіровці, за його спиною, встановлено скульптуру «Древо Життя» – символ безсмертя. З обох боків до дерева примикають дві стели, де викарбовано імена загиблих воїнів. З іншого боку композиції «Воїн з мечем» прихилив коліно. Він символізує народ, який підтримує своїх захисників, народ в скорботі, який зустрічає полеглих на війні героїв.

Цього дня переможниця конкурсу на розробку кращої концепції будівництва Меморіального комплексу, присвяченого пам’яті загиблих учасників АТО/ООС, студентка ЧДТУ Дар’я Ложешнікова отримала цінний подарунок міського голови високий патріотизм, послідовну наполегливу громадську діяльність, спрямовану на збереження та вшанування пам’яті про загиблих Героїв, участь у загально-міських заходах військово-патріотичного змісту, активну особисту позицію щодо проєктування та спорудження Меморіального комплексу, присвяченого пам’яті черкасців, які загинули під час антитерористичної операції, інтегрованої в операцію Об’єднаних сил, захищаючи незалежність і територіальну цілісність України в Донецькій та Луганській областях.

Принагідно митрополит Черкаський і Чигиринський, голова Синодального правління військового духовенства православної церкви України Іоан відзначив авторку проєкту Дарю Ложешнікову Православною грамотою з відзнакою Предстоятеля православної церкви України Блаженнішого Епіфанія митрополита Київського і всієї України.

        Світлини: Дар’я Роженкова і Черкаська міська рада.

        Сюжет ТРК «Ільдана».