,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студенти спеціальності «Лісове господарство» ЧДТУ удосконалюють вміння та навички з геодезії та топографії
Вівторок, 18 серпня 2020 09:25

Студенти спеціальності «Лісове господарство» ЧДТУ удосконалюють вміння та навички з геодезії та топографії

Студенти спеціальності «Лісове господарство» ЧДТУ удосконалюють вміння та навички з геодезії та топографії

Від 3 серпня у студентів спеціальності «Лісове господарство» будівельного факультету Черкаського державного технологічного університету триває польова навчальна практика з геодезії та топографії, яка є невід’ємною частиною підготовки студентів з дисципліни  «Геодезія». Керівником практики виступає старший викладач кафедри геодезії, землеустрою та будівельних конструкцій ЧДТУ Лариса Іванова. На заняттях студенти набувають практичних умінь та навичок, які є необхідними для майбутніх фахівців. Під час занять студенти працюють з такими приладами як теодоліт, нівелір, геодезична бусоль.

У межах практики  інженер  з охорони та захисту лісу Роман Бутко і лісничий Роман Перепелиця провели для практикантів змістовне та інформативне заняття на базі ДП «Черкаське лісове господарство». Роман Бутко ознайомив студентів з нормативними документами зі складання плану бусольної зйомки, розрахунками та необхідними  таблицями до бусольної зйомки ділянки під вирубку. На місці рубки головного користування було складено план зйомки та проведено бусольне знімання ділянки.

Додатково фахівці ознайомили студентів із позначками меж кварталів, із системою відеоспостереження за пожежною безпекою в лісі та парком машин і механізмів, які використовують при гасінні пожежі.

       За організацію заняття, його ґрунтовне та змістовне проведення  кафедра геодезії, землеустрою та будівельних конструкцій ЧДТУ висловлює щиру подяку директору ДП «Черкаське лісове господарство» Андрію Пустовіту, головному лісничому Олександру Сидоренку, інженеру  з охорони та захисту лісу Роману Бутку та лісничому Роману Перепелиці.