,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студенти-екологи ЧДТУ активно навчаються дистанційно
Середа, 25 березня 2020 07:41

Студенти-екологи ЧДТУ активно навчаються дистанційно

Студенти-екологи ЧДТУ активно навчаються дистанційно

      Відповідно до листа МОНУ №1/9-154 від 11.03.2020 в Черкаському державному технологічному університеті запроваджено карантин на період з 12 березня до 3 квітня 2020 року. Зважаючи на це, навчання студентів не зупинилося, а продовжується в дистанційному режимі. За допомогою платформи дистанційного навчання ЧДТУ студенти-екологи активно працюють над завданнями, які отримують від викладачів. Легко опанувавши роботу в системі, студенти опрацьовують теоретичний матеріал, виконують практичні роботи та тестові завдання. Хоча розклад такої роботи відрізняється від традиційного, проте всі завдання мають чітко встановлені терміни виконання і критерії їх оцінювання.

    Згідно з розкладом занять з використанням електронної системи дистанційного навчання ЧДТУ опрацювала лекційний матеріал з курсу «Технологія очистки стічних вод» на тему «Особливості водовідведення промислових підприємств». Матеріалу достатньо для опрацювання і засвоєння,  поділилася студентка групи МГЕК-903 Катерина Колісник.

     Студентка-еколог І курсу Влада Дорош: «Завдання, які видають викладачі, досить трудоємкі і виконання їх займає багато часу. Всі питання, які виникають в ході роботи, можна поставити викладачу онлайн і отримати консультацію. Але, якщо добре організуєш свою роботу, то є час і на навчання, виконання досліджень з теми курсової роботи і відпочинок».

      Зі слів студента групи МГЕК-903 Яна Білоуса «в умовах карантину дистанційне навчання гарна альтернатива звичайному стаціонарному навчанню, все доступно і зрозуміло».

     Зайшовши перший раз на сайт дистанційного навчання, я відразу зрозумів, де що знаходиться, тому що все дуже зручно оформлено і відповідає умовам користувача, також викладач дуже швидко і компетентно відповідає на поставлені запитання, якщо такі виникають. Дуже радий, що з’явився цей сайт і ми не відстаємо і нічого не пропускаємо у навчанні. Також хотілось би, щоб були сповіщення про вхідні повідомлення,  зауважує  студент 2 курсу Влад Коваленко.

     Консультативну інформацію студентам надають викладачі кафедри екології в чатах і форумах курсів та за допомогою груп, створених в додатках мобільних пристроїв. Навіть в умовах карантину активно ведеться дослідницька робота, яку виконують студенти в межах наукових досліджень та написання кваліфікаційних робіт бакалаврів.