,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студенти ЧДТУ другий тиждень навчаються дистанційно (відео)
Вівторок, 24 березня 2020 08:45

Студенти ЧДТУ другий тиждень навчаються дистанційно (відео)

Студенти ЧДТУ другий тиждень навчаються дистанційно (відео)

З 12 березня усі освітні заклади Черкащини перейшли на дистанційне навчання, яке запровадили, аби попередити поширення коронавірусу. Про це  інформує Суспільне Черкаси.

Лекції, лабораторні роботи та перевірка знань за допомогою інтернету. Викладачі використовують безкоштовну платформу для наповнення інформації. 

Старша лаборантка кафедри приладобудування Черкаського державного технологічного університету Анна Топтун розповідає, що студенти можуть навчатися дистанційно: «Студент може самостійно завантажити сюди свої власні звіти з лабораторних, практичних, самостійні роботи».

За допомогою скайп-зв’язку зі студентами займається професор факультету інформаційних технологій і систем Юрій Триус.

Для того, щоб зайти в систему дистанційного навчання, студенту потрібно зайти на сайт університету, зайти в розділ студенту, обрати пункт навчання, і є розділ, який називається «Системи електронного навчання ЧДТУ». Я відкриваю цей ресурс і заходжу в електронний навчальний посібник. Він складається з кількох розділів, де ви бачите можна познайомитися із загальною інформацією про курс, – зауважує Юрій Триус.

Студент викладача Віталій Федоренко розповідає, що більшість викладачів зв’язалися з його товаришами і надіслали домашні завдання.

– З англійської мови, з функціонального аналізу, Юрій Васильович Триус, він веде у нас декілька предметів, Щерба Анатолій Іванович, також декілька предметів. Загалом вони дають завдання, я виконую, потім повинен буду відсилати. З одного боку, дистанційне навчання не вимагає конкретного часу і на коли зручно, але іноді буває лінь, тому краще ходити на пари, – зізнається Віталій Федоренко.

Ректор ЧДТУ Олег Григор каже, що через впровадження карантину, зміни у навчанні стосуватимуться і студентів заочної форми навчання.

– Всі теоретичні знання, спілкування зі студентами, організовуються дистанційно. Ми також скоригували розклад заочної форми, бо малися виходити заочники на сесію, тому ми її перенесли. Думаю, всі поставляться із порозумінням до цього. Ми умовно її перенесли, на квітень-травень, але будемо чекати рішення уряду, оскільки, як спочатку сказали, третє квітня, це може бути не остання дата, – говорить ректор ЧДТУ Олег Григор.