,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини ЧДТУ знайомить молодь регіону з перспективами технологічної освіти: День ЧДТУ в Червонослобідській школі №2
Середа, 04 березня 2020 10:16

ЧДТУ знайомить молодь регіону з перспективами технологічної освіти: День ЧДТУ в Червонослобідській школі №2

ЧДТУ знайомить молодь регіону з перспективами технологічної освіти: День ЧДТУ в Червонослобідській школі №2

3 березня Черкаський державний технологічний університет з незмінним гаслом «Вчись, працюй, живи на Черкащині» знову завітав до Червонослобідської громади. Цього разу Науковий пікнік ЧДТУ розгорнувся у Червонослобідському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №2.

Під час Наукового пікніка ЧДТУ школярі від молодших до старших класів уважно розглядали розробки та винаходи науковців, цікавилися навчанням в університеті, спеціальностями та майбутніми професіями, захоплювалися сучасним обладнанням, ІТ-технологіями та робототехнікою, охоче брали участь у майстер-класах, вікторинах та конкурсах, під наглядом фахівців проводили досліди. Креативні Уроки ЧДТУ справили враження не лише на школярів, а й на учителів громади, адже фахівці ЧДТУ відкрили для всіх присутніх на заняттях багатогранні світи сучасних технічних галузей, за якими майбутнє нашої країни. Принагідно, на Уроці ректора ЧДТУ Олег Григор розповів про особливості вступної кампанії 2020 року, переваги навчання в Черкаському державному технологічному університеті, широкий спектр можливостей для проходження практики й стажування в Україні та закордоном, співпрацю зі стейкхолдерами та потужними підприємствами, перспективи працевлаштування в успішних державних та приватних установах. Крім цього, декани факультетів та завідувачі кафедр поінформували про особливості навчання за певними спеціальностями та відповіли на всі поставлені запитання. 

Упродовж дня ЧДТУ в Червонослобідській школі №2 учні, викладачі та батьки мали нагоду поспілкуватися з ректором ЧДТУ Олегом Григором, адміністрацією закладу вищої освіти, деканами, завідувачами кафедр, професорами і доцентами, викладачами та студентами, ознайомитися зі спеціальностями університету, дізнатися про особливості навчання в Черкаському державному технологічному університеті та побувати на унікальних уроках науковців технологічного вишу. 

Традиційним завершенням події стало підписання договору про співпрацю між Черкаським державним технологічним університетом та Червонослобідським закладом загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №2 Червонослобідської сільської ради Черкаської області (директор – Тетяна Завалко). Відповідно до партнерської угоди, заклади освіти докладатимуть максимум спільних зусиль задля ефективної реалізації та розвитку творчого й науково-дослідницького потенціалу молоді Черкащини, а також  розвитку економічного та культурологічного потенціалу громади.