,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини ЧДТУ розвиває партнерство із закладами освіти Кам’янщини: День ЧДТУ пройшов у Кам’янській школі № 2
Середа, 04 грудня 2019 10:27

ЧДТУ розвиває партнерство із закладами освіти Кам’янщини: День ЧДТУ пройшов у Кам’янській школі № 2

ЧДТУ розвиває партнерство із закладами освіти Кам’янщини: День ЧДТУ пройшов у Кам’янській школі № 2

3 грудня представники Черкаського державного технологічного університету знову завітали до мальовничої Кам’янки. Цього разу, на запрошення директора навчального закладу Людмили Ємець, День ЧДТУ влаштували у  Кам’янській загальноосвітній спеціалізованій школі I-III ступенів № 2 з поглибленим вивченням окремих предметів.

Науковий пікнік, на якому спеціальності Черкаського державного технологічного університету представлені в сучасному, креативному та легкодоступному форматі, як завжди викликав захоплення у школярів будь-якого віку. Учні охоче брали участь у майстер-класах, проводили досліди, розглядали сучасне обладнання, винаходи та розробки, відповідали на запитання цікавих вікторин, пробували сили в тематичних конкурсах.     Особливі уроки фахівців Черкаського державного технологічного університету привернули увагу не лише учнів, а й вчителів. Цього дня учні 8-11 класів, відповідно до віку та шкільної програми, побували на унікальних уроках із фінансової грамотності, практичної історії, екології, сучасних напрямів розвитку в ІТ галузі, цікавої теплоенергетики, цікавого дизайну, харчової хімії, робототехніки, новітніх технологій в будівництві, геодезії та землеустрої з використанням сучасних електронних приладів, англійської   мови, BizAdmin Games, 3D-моделювання в інженерній справі. Також, школярі дізналися про туристичні ресурси України та світу, значення обліку й аудиту в сучасних економічних умовах та спробували сили у майстерні критичного мислення. Одинадцятикласники Кам’янської школи №2 відвідали Урок ректора ЧДТУ, під час якого ректор ЧДТУ Олег Григор розповів про особливості вступної кампанії 2020 року та специфіку навчання в Черкаському державному технологічному університеті, про широкий спектр можливостей проходження практики та стажування як у вітчизняних установах, так і закордоном. Олег Олександрович приділив особливу увагу співпраці університету з низкою освітніх закладів, державних установ та приватних підприємств, які охоче надають робочі місця випускникам Черкаського державного технологічного університету. Відтак, упродовж Уроку ректора ЧДТУ старшокласники ознайомилися з перевагами навчання в провідному технологічному виші Черкащини та  перспективами вчитись, працювати, жити на Черкащині. 

Окрім цього, День ЧДТУ у Кам’янській загальноосвітній спеціалізованій школі I-III ступенів № 2  - це унікальна нагода для учнів, вчителів та батьків поспілкуватися у невимушеній атмосфері з ректором ЧДТУ Олегом Григором, деканами, завідувачами кафедр, професорами і доцентами, викладачами та студентами – поставити будь-які запитання та отримати на них щирі відповіді.

Ефективним завершенням Дня ЧДТУ  у Кам’янській школі № 2 стало підписання Договору про співпрацю між Черкаським державним технологічним університетом і Кам'янською загальноосвітньою спеціалізованою школою І-ІІІ ступенів № 2 з поглибленим вивченням окремих предметів – загальноосвітній навчальний заклад Всеукраїнського експерименту. Укладена партнерська угода сприятиме підвищенню творчих та науково-дослідницьких здібностей молоді, ефективній реалізації спільних проєктів та спонукатиме прогресивне покоління  вчитись, працювати, жити на Черкащині.

Секретар Кам’янської міської ради Андрій Плєшкань, який був присутній упродовж Дня ЧДТУ в у Кам’янській школі № 2, відвідав Науковий пікнік та Урок ректора ЧДТУ, відзначив важливість співпраці навчальних закладів, державних та приватних установ, освіти, влади  та бізнесу задля освітнього, соціального, культурного та економічного розвитку українського суспільства.