,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ проведено спеціальне об’єктове тренування
Вівторок, 03 грудня 2019 15:46

У ЧДТУ проведено спеціальне об’єктове тренування

У ЧДТУ проведено спеціальне об’єктове тренування

3 грудня в Черкаському державному технологічному університеті відбулося спеціальне об’єктове тренування формувань і служб з цивільного захисту. 

За легендою, внаслідок короткого замикання виникла пожежа у кімнаті № 410 на четвертому поверсі гуртожитку № 4 ЧДТУ та загроза розповсюдження вогню на суміжні кімнати. У гуртожитку спрацювала пожежна сигналізація та оповіщення про пожежу на всіх поверхах.

Дії комісій та формувань з цивільного захисту. Черговий гуртожитку № 4 викликав підрозділи ДСНС та повідомив коменданта гуртожитку. У свою чергу, комендант гуртожитку поінформував членів комісій та формувань з цивільного захисту про ситуацію, яка виникла. Без зволікань, комісія з евакуації організувала  проведення евакуації мешканців гуртожитку. У той же час формування пожежогасіння подало два стволи від пожежних кранів для гасіння пожежі приміщень четвертого поверху. Невідкладно головний інженер разом із електриком знеструмили всі приміщення гуртожитку та зустріли підрозділи ДСНС і доповіли про обстановку на пожежі. 

Підрозділ ДСНС подав ствол для гасіння пожежі на четвертий поверх та, за допомогою автодрабини, врятував відрізаного вогнем студента з балкону четвертого поверху.

Формування медичного захисту та формування охорони публічного порядку діяли згідно зі своїми функціональними обов’язками та повноваженнями.

Спільними злагодженими зусиллями пожежа ліквідована, постраждалих немає.