,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини «Вільні творити майбутнє». У ЧДТУ до Дня Гідності і Свободи пройшов патріотично-просвітницький захід
Четвер, 21 листопада 2019 18:19

«Вільні творити майбутнє». У ЧДТУ до Дня Гідності і Свободи пройшов патріотично-просвітницький захід

«Вільні творити майбутнє». У ЧДТУ до Дня Гідності і Свободи пройшов патріотично-просвітницький захід

 21 листопада – важлива дата в житті української держави та кожного свідомого українця – День Гідності та Свободи України.

Сьогодні керівництво, професорсько-викладацький склад та студенти Черкаського державного технологічного університету зібралися на патріотично-просвітницькому заході «Вільні творити майбутнє», щоб вшанувати громадянську мужність учасників подій Помаранчевої революції та Революції Гідності у відстоюванні прав людини та європейського майбутнього України.

Хвилиною мовчання вшанували учасники заходу пам'ять Героїв Майдану.

День Гідності та Свободи українці відзначають вже вшосте. Сьогодні наш народ також відзначає і п'ятнадцяту річницю Помаранчевої революції, адже події листопада-грудня 2004 року перетворилися на життєстверджуючу ідею української нації.

 − У період переломних для нашої держави подій тодішня Студентська рада Черкаського державного технологічного університету проявила надзвичайно активну громадянську позицію. Свідомі студенти у листопаді-грудні 2013 р.  продемонстрували тодішній владі ту істину, що молодь є активною та є однією з рушійних сил змін, − зазначив у своєму виступі проректор з гуманітарно-виховних питань ЧДТУ, професор Валентин Лазуренко. − На сьогодні ви вільні творити своє майбутнє, і у вас для цього є всі можливості. 

Революція Гідності яскраво продемонструвала важливість національної ідеї, охопивши країну хвилею нечуваного патріотизму. Ті події назавжди закарбувалися в скрижалях історії єдиної, неподільної, соборної України.

− Сьогодні у нас особливий день, коли ми з вами не стільки святкуємо, як згадуємо, переосмислюємо, усвідомлюємо, що для нас означає Гідність і Свобода, − наголосила завідувачка кафедри історії та права ЧДТУ Ірина Стадник.

Упродовж заходу всі учасники згадали хронологію та історичні миттєвості Помаранчевої революції і Революції гідності, знову воскресили в пам'яті переломні для нашої країни події, переглянувши документальний фільм «Жіночі обличчя революції».