,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Уроки ЧДТУ у Медведівській ОТГ як креативний підхід до популяризації якості вищої освіти на Черкащині
Середа, 23 жовтня 2019 09:54

Уроки ЧДТУ у Медведівській ОТГ як креативний підхід до популяризації якості вищої освіти на Черкащині

Уроки ЧДТУ у Медведівській ОТГ як креативний підхід до популяризації якості вищої освіти на Черкащині

Співпраця з Медведівською сільською об’єднаною територіальною громадою, започаткована на початку цього року, вже показала перші результати: у 2019 році до Черкаського державного технологічного університету  на різні спеціальності вступили п’ять випускників Медведівської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів імені Максима Залізняка. 

Відтак, продовжуючи ініціативу заохочення молоді вчитися, жити і працювати на Черкащині, науковці ЧДТУ знову завітали до Медведівської ОТГ, аби провести креативні уроки, і вкотре довести, що знання у Черкаському державному технологічному університеті здобувати не лише цікаво, а й перспективно.

22 жовтня учні старших класів та їхні вчителі мали нагоду відвідати заняття з різних дисциплін, які підготували доктори і кандидати наук, професори  і доценти Черкаського державного технологічного університету на замовлення директорки Медведівської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів імені Максима Залізняка Ірини Казначей.

Відповідно до шкільної програми та вікових особливостей, учні 8-го класу побували на уроках з будівництва, цікавої інформатики та цікавої фізики, у той час як дев’ятикласники  відвідали заняття із землеустрою, англійської мови та екології. 

Для десятого класу викладачі ЧДТУ підготували матеріали з історії та права, фінансової грамотності та туризму, а випускники знайомилися з такими дисциплінами як політична філософія, ІТ-технології та робототехніка.

Під час уроків у Медведівській загальноосвітній школі  імені Максима Залізняка науковці ЧДТУ, від професора до доцента, не лише  ділилися знаннями та вміннями, демонструючи наскільки важливо бути освіченим у наш час, а й звертали увагу на питання вибору професії та орієнтування у широкому спектрі спеціальностей задля перспективного працевлаштування у своїй державі.