,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Науковці ЧДТУ взяли участь у навчально-науковому семінарі «Водопідготовка питної води м. Черкаси»
Середа, 23 жовтня 2019 09:45

Науковці ЧДТУ взяли участь у навчально-науковому семінарі «Водопідготовка питної води м. Черкаси»

Науковці ЧДТУ взяли участь у навчально-науковому семінарі  «Водопідготовка питної води м. Черкаси»

21 жовтня 2019 року відбувся виїзний навчально-науковий семінар на тему: «Водопідготовка питної води м. Черкаси» на базі Дніпровської водоочисної станції. 

У роботі семінару брали участь студенти другого та третього курсів спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія», викладачі кафедри хімічних технологій та водоочищення Черкаського державного технологічного університету: доцент Мирослава Коваль та викладач Наталія Фещенко, а також працівники КП «Черкасиводоканал». 

Працівники підприємства ознайомили учасників семінару  з історією, розвитком та сучасною структурою міського водозабезпечення.

Студенти відвідали хімічні лабораторії підприємства, ознайомилися з роботою найсучаснішого обладнання. Інженер-лаборант підприємства КП «Черкасиводоканал» Євген Глазков розповів про методики лабораторних експериментів щодо дослідження питної води за хімічними та бактеріологічними показниками. 

На Дніпровській водоочисній станції (с. Сокирне Черкаського р-ну, Черкаської обл.), учасники семінару ознайомилися з технологією забору та очищенням дніпровської води, відвідали хімічну лабораторію, де дізналися більш детально про роботу хіміка-лаборанта, методи очищення та перевірку якості питної води.

Колектив кафедри хімічних технологій та водоочищення ЧДТУ щиро вдячний за сприяння у проведенні навчально-наукового семінару колективу та керівництву КП «Черкасиводоканал», зокрема директору Сергію Овчаренку та висловлює надію на подальшу плідну співпрацю.