,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини День ЧДТУ відбувся у Черкаській школі № 28
Середа, 09 жовтня 2019 09:35

День ЧДТУ відбувся у Черкаській школі № 28

День ЧДТУ відбувся у Черкаській школі № 28

Черкаський державний технологічний університет продовжує влаштовувати цікаві й пізнавальні «Дні ЧДТУ» у школах міста Черкаси. На запрошення директорки Черкаської спеціалізованої школи I – III ступенів №28 імені Тараса Шевченка Тетяни Скорик викладачі та студенти ЧДТУ 8 жовтня влаштували для школярів справжнє свято науки. На освітню подію також завітав заступник міського голови міста Черкаси Ігор Волошин, який завжди підтримує прогресивні ініціативи Черкаського державного технологічного університету.

Вже традиційний Науковий пікнік збагатився захоплюючими «Уроками ЧДТУ» з різноманітних дисциплін, представники кафедр у цікавому інтерактивному форматі представляли спеціальності університету, розповідали про співпрацю з українськими та іноземними партнерами, демонстрували сучасні досягнення, знайомили зі здобутками та перемогами студентської молоді.

Учні школи охоче брали участь у майстер-класах, випробували свої сили, відповідаючи на питання вікторин та виконуючи цікаві завдання. Школярі залюбки долучалися до дослідів та експериментів, розглядали різноманітне професійне обладнання та експонати, ставили запитання, спілкувалися з викладачами і студентами, цікавилися фаховими та кар’єрними перспективами.

У межах Дня ЧДТУ в Черкаській спеціалізованій школі I – III ступенів  № 28 імені Т.Г. Шевченка ректор ЧДТУ Олег Григор та директорка школи Тетяна Скорик підписали Договір про співпрацю, відповідно до якого обидва освітні заклади шляхом об'єднання своїх зусиль планують спільно діяти в сфері освіти і допрофесійної підготовки учнівської молоді для досягнення поставлених цілей і завдань. Відтак, віднині партнери реалізовуватимуть принцип неперервної освіти шляхом продовження навчання кращих випускників Школи  в Університеті; співпрацюватимуть з метою обміну інформацією, досвідом в галузі технічних, економічних та гуманітарних дисциплін; сприятимуть підвищенню кваліфікації працівників Школи за допомогою навчання, професійної підготовки на базі Університету, обміну практичним досвідом і теоретичними знаннями; братимуть участь у відвідувані лекцій, семінарів, користування науковою бібліотекою Університету; організовуватимуть і проводитимуть конференції, презентації, круглі столи, виставки тощо; забезпечуватимуть зв'язки з громадськістю, засобами масової інформації, залучатимуть до співпраці зацікавлених осіб; сприятимуть самореалізації в інтелектуальній, суспільній, духовній сферах та участі в науково-дослідних програмах; розроблятимуть необхідні набори навчально-методичних матеріалів; консультуватимуть, надаватимуть рекомендації та практичну допомогу представникам університету та школи; підтримуватимуть позитивний імідж навчальних закладів як в Україні, так і за її межами.

- Сьогодні Черкаський державний технологічний університет гостинно відкриває двері для молоді, нинішніх і майбутніх студентів, батьків, роботодавців, потенційних партнерів. Разом з цим, ми охоче зголошуємося на запрошення завітати у той, чи інший навчальний заклад не лише Черкас, а й області,   – зазначає ректор ЧДТУ Олег Григор. – Викладачі та студенти готові продемонструвати найсучасніші розробки, представити вагомі здобутки, адже співробітники ЧДТУ докладають максимум зусиль, аби підготувати висококваліфікованих фахівців, які працюватимуть за гідну зарплату на рідній землі, розбудовуючи свою державу.