,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини ЧДТУ отримав відзнаку Голови Представництва ЄС в Україні
Вівторок, 08 жовтня 2019 09:43

ЧДТУ отримав відзнаку Голови Представництва ЄС в Україні

ЧДТУ отримав відзнаку Голови Представництва ЄС в Україні

Міжнародний форум мереж ЄС та Єврошколи зібрав понад 300 учасників з усіх регіонів України 3-4 жовтня в м. Києві. У своїй промові Посол, Голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас зазначив: «Мені дуже приємно опинитися тут. Адже тут є люди, які рухають Європу в Україні. Останнім часом була організована велика кількість дискусійних зустрічей та дебатів по всій Україні. Надзвичайно важливо дізнаватися більше про можливості від ЄС. Давайте просувати це далі! На разі не всі оптимістично ставляться до реформ і трансформації України в напрямку Європи, разом ми маємо розповсюджувати і посилювати цю впевненість про реформування України в такому напрямку». 

Цікавими і динамічними були виступи та спілкування зі спікерами Матті Маасікас – Послом, Головою Представництва ЄС в Україні, Ганною Новосад – Міністром освіти і науки України, Олександром Яремою – заступником Міністра молоді і спорту України, Юлією Федів – виконавчим директором Українського культурного фонду, керівником програми «Креативна Європа», Крістіаном Дімером – керівником проекту House of Europe та іншими.

Другий день Форуму був присвячений підведенню підсумків роботи мереж у 2019 році, обміну поглядами, ідеями, прийняттю рішень щодо подальшого розвитку. Координатор Інформаційного центру ЄС в Черкаській області професорка кафедри фінансів ЧДТУ Олена Березіна відзвітувала про роботу центру та проведені заходи.

За сприяння організації та проведення першого Дня кар’єри ЄС в Черкаській області, ректор Черкаського державного технологічного університету Олег Григор відзначений подякою Посла, Голови Представництва ЄС в Україні.

– Переконана, що лише у співпраці освіти, науки, влади, бізнесу, громадських організацій, територіальних громад ми можемо творити Європу тут і зараз, в Україні, на Черкащині: готувати висококласних фахівців, забезпечувати їх робочими місцями з гідними умовами праці та заробітною платою, підвищувати якість життя населення – робити все для того, щоби реалізувати в життя гасло «Вчись! Живи! Працюй на Черкащині!» зазначила завідувач кафедри фінансів Ірина Гончаренко.

Інформаційний центр Європейського Союзу в Черкаській області, що функціонує на кафедрі фінансів факультету економіки та управління ЧДТУ, щиро дякує факультетам та кафедрам університету, які в цікавій та інтерактивній формі забезпечили на Дні кар’єри ЄС презентацію спеціальностей, за якими університет здійснює підготовку здобувачів вищої освіти.

Інформаційний центр Європейського Союзу в Черкаській області щиро дякує всім партнерам, які долучилися до організації та проведення 23 травня 2019 року першого Дня кар’єри ЄС на Черкащині – Черкаська обласна державна адміністрація, Департамент регіонального розвитку Черкаської ОДА, Черкаська обласна рада, Черкаська міська рада, Черкаський обласний центр зайнятості, Черкаський міський центр зайнятості, Черкаське обласне об’єднання організацій роботодавців, Федерація профспілок Черкаської області, Черкаська торгово-промислова палата, Управління Північного офісу Держаудитслужби в Черкаській області, ДФС у Черкаській області, ПРООН з досягнення Цілей сталого розвитку в Черкаській області, National Erasmus+ Office in Ukraine & HERE team, Центр розвитку місцевого самоврядування, Черкаський інститут ДВНЗ «Університет банківської справи», Черкаська Медична Академія, Комерційний Технікум, Черкаський Художньо - Технічний Коледж та інші навчальні заклади Черкащини, Публічне акціонерне товариство «Азот», Міжнародна компанія Aptiv Україна, ДП Автоскладальний завод №2 ПАТ «Автомобільна компанія «БОГДАН МОТОРС», ПрАТ «Золотоніський машинобудівний завод», ПрАТ «Черкаський шовковий комбінат», Черкаська ТЕЦ, ПРАТ «Черкаське Хімволокно», ТОВ «ЧеркасиЕлеваторМаш», Управління патрульної поліції в Черкаській області, Головний центр підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота, Головне територіальне управління юстиції у Черкаській області, Базове відділення м. Черкаси АТ «Райффайзен Банк Аваль», Черкаське обласне управління АТ«Ощадбанк», АТ«БАНК ФОРВАРД», Юрія-Фарм, ТОВ«СВІТ ЛАСОЩІВ», MANEZH, Gruma Europe Shared Service Center, Reikartz Hotel Group, ТОВ «ПБК–Агропроект», Master of Code Team, Noosphere Engineering School, ТОВ«СВС-АРТА», ТОВ «Хімтехнологія», Черкаська дирекція АТ «Укрпошта», ТОВ «Теко Трейд», КП «Черкасиелектротранс», ТОВ «ЕлектроАрсенал» та ін.
Інформаційний центр Європейського Союзу в Черкаській області вдячний інформаційним партнерам: Нова Доба, ТРК «Ільдана» Черкаси, Телеканал ВІККА, UA: Черкаси, Черкаси 24, Procherk.info, ІнфоМІСТ, Центр Черкаських Медіа, Про Все та іншим регіональним ЗМІ за інформаційну підтримку Дня кар’єри ЄС.
Разом з цим, Інформаційний центр ЄС дякує за співпрацю та спільні проекти Євроклуби Черкаської області, а також вітає нову мережу «Бібліотеки України» та її першого учасника в Черкаській області Черкаську обласну бібліотеку для дітей.
Творимо європейське майбутнє! Прямуємо разом!